Foto: Beata Heuman God morgon och glad midsommar! Vi väcker barnen som ligger och sover lugnt i Beata Heumans otroligt inredda sommardröm. Den vackraste tapet jag någonsin skådat och loppisfynd blandat med arvegods, som det ska vara allra helst i ett sommarhus. Foto: Courage bagelsVi äter frukost på trappan. Rostat fröbröd med tjocka skivor comté och tomater från Paulas trädgård i När. Viktigt med några rejäla drag med pepparkvarnen, flingsalt och olivolja på. Foto: Kullshage brukVi åker till Kullshage bruk och strosar runt bland odlingarna, köper med oss grönsaker och ekologiska snittblommor att binda kransar av tillsammans med det vi hittar i diket. Stora fång av vilt i zinkhinkar blir dagens bordsdekoration. Fint att göra en rejäl centerpiece till midsommar som får stå och vara ståtlig under högtiden. Foto: Alexa ChungFörmiddag i trädgården och midsommarklänningen är enkel, vit och skön. Foto: Resto bar cphVärmen ligger på och vi snacksar på iskalla bigarråer medan vi förbereder för dagen. Foto: Alisa LarsenTill lunch, fyllda småzucchini som vi bakar i ugnen och serverar med sallad i trädgården. Foto: GabicomiendoSvalkande gurklemonad efter Gabriellas recept till. Foto: Emma SvareSen bär det av till havet. Vi byter midsommarstång mot tomma stränder att ha helt för oss själva. Läser bok, leker i sanden och lyssnar på sagor. Foto: Emelie Rye LytzenBadar också förstås. Det är kallt i vattnet men varmt i luften så det svalkar fint. Foto: Sophie WyburdDags att duka! Enkelt med loppisfyndat porslin och randiga servetter i knut som hos kocken Sophie Wyburd. Immigt rosé i glasen. Foto: Rizwan QaderyInspirerade av Rizwan Qadery grillar vi havsaborre och kungsräkor till midsommarmiddag. Längtar efter hans kokbok Masala mama som kommer i höst! Foto: Bernardo CostantinoSjälvklart äts det med ett berg av färskpotatis till och goda såser. Midsommarkvällen avslutas med kaffe och min mandel och aprikoskaka som smälter i munnen. Och sju sorters blommor under kudden såklart! Här kommer receptet på kakan:Aprikos och mandelkaka med ricotta200g smör2 dl socker + 1 msk3 dl mjöl1 dl mandelmjöl 1,5 tsk bakpulver 1/2 tsk flingsalt3 ägg125g ricottaZesten från 1/2 citron2 msk mjölk3 aprikoser, delade1/2 dl mandelspån1. Vispa det rumsvarma smöret med sockret. Knäck i ett ägg i taget och vispa. Vänd i ricottan och riv i zesten. 2. Rör samman mjöl, mandelmjöl, bakpulver och salt i en skål och häll i. Häll till sist i mjölken för att få fin konsistens. Bre ut kaksmeten i en bakplåtspappersklädd springform.3. Dela aprikoserna och tryck ner i kakan med snittytan uppåt. Pressa citron över kakan, sprinkla mandelspån och 1 msk strösocker på kakan och grädda på 175 grader i ca 45 minuter. Glad midsommar! 🍑