God morgon gullfisar! Nu ska ni få hänga med på en resa i mitt liv så håll i er! Nej jag skojar det kommer inte bli så kul, men kanske lite? Den som läser får se. Frukost och pioner som är stora som handbollar nu. Jag tror Nikita börjar bli könsmogen, så honom får vi ha ett extra öga på., Eller nån som vill ha valpar? Hehe. I måndags förberedde jag massa bakverk till en stor plåtning samtidigt som jag vabbade. Första gången jag bakade något ur min bok åt det hållet! Nästan lite rituellt. Mattan har vi bytt håll på, ska visa sen. Mycket bättre nu när den bara ligger under soffdelen och inte bordet. En jobba hemifrån-lunch. Rimmad lax från Elsa Hammarströms fiskaffär som verkligen smälter i munnen. På rågbröd med färskost och dill. I tisdags fotade Mira och jag ett stort receptjobb. Så om ni är sugna på goda bakverk till i sommar, håll ögonen öppna så hojtar jag när tidningen är ute. Den här otroliga sponge caken/tårtan med lemon curd, otroligt saftiga bottnar, hallon och färskostgrädde är ett av recepten. Så enkel och snabb att göra, håller dessutom länge. Sommarkänsla. Lite behind the scenes. Det var så soligt och härligt! Tada! Vi fotade årets första picknick. Sex receipt, en heldag tog det. Onsdag och på väg till ateljén. Jag var extra glad för mina borttappade solglasögon var tillbaka! Jag hade glömt dom på Matateljén men någon snällis hade lämnat in dom och de var kvar. Jag älskar verkligen formen på dessa och att de är så himla svarta. En arbetsdag här hade jag framför mig. Lunchpaus med mamma och en gullig soppa. Några provningar. den här klänningen är från 1910, otroligt ändå! Efter jobbet, helt slut efter riktiga heldagar. Så skönt att vila. Sen boken släpptes har hela jag slappnat av och vill bara vila vila. I torsdags intervjuades jag av P4 på Mosebacke terassen. Tänk att jag aldrig varit här sen det blev pandemi fastän jag bor tre meter bort? Sen åkte vi och tittade på huset en andra gång Pontus och jag. Det här köket, så fint! Tänk att sitta där under trappan i en gammal kökssoffa med öppet fönster och äta frukost. Urmysigt. Spännande att se vad de som faktiskt slår till gör med huset? På fredagen, som var den allra sista dagen i april, jobbade jag med Amanda Lind som jag hjälper med vintagekläder då och då. Mitt jobb var att hitta vintageklänningar och blusar till vårens och sommarens alla pressträffar och annat där Amanda syns. Jag gick till Independent kostym och hittade allt från mjuka pasteller till tuffare grafiska mönster, allt i hållbara och fina material och snitt. Vid fyra hämtade jag på förskolan. Pasta med tomatsås till fredagsmiddag. och ett glas rött. 🍷 Sen började helgen men det tar vi en annan dag! Puss!