Maj gör mig alltid så himla sugen på syrlig och krämig mat, primörer, mindre kläder, mjuka toner av creme och klorofylligt gröna detaljer. Här kommer lite grejer jag fastnat extra för den senaste veckan: Matilda Goad har alltid så fina kläder tycker jag. Älskar henne i de här hängselbyxorna, vit blus och guldballerinas. Jag blev också inspirerad av hörnbokhyllan med ved under, vasen och tavlorna. Fint! Är hon en sån som har klockan på undersidan av handleden och vänder den för att titta? Verkar så. Känns som att jag känner henne nu. 😌 Rabarbertider äntligen! Hur goda såg inte de här små rabarberkakorna ut då? Mild vaniljkaka fylld med rabarberkompott och toppad med crumble, eller smul som man säger på svenska. Från Juno the bakery. Gott fast i en helt annan kategori tycker jag att de här stekta äggen med spenat, löktrav, ärtor och sparris från Atelier september såg ut. Som en omelett men mycket enklare att steka, smart ju! Det är alltid så mycket fint att titta på när man får en glimt från Malene Mallings hem. Hon älskar liksom jag Astier de Villatte och blandar det så snyggt med gustavianskt och modernt. Underbar bukett med narcisser, så fin aprikos färg. Sofia som driver Vint:ish market la upp en helt otrolig klänning som hon sytt från gamla gardiner och den såldes såklart i ett nafs. Men för oss andra som inte hann med är det ju otrolig sömnadsinspiration! Framför allt ärmarna tyckte jag var helt otroliga. Det ser ut som resår med raksömmar som man sen drar åt för att få rynket. Borde inte vara jättekrångligt? Om du inte kan sy, håll ett öga på Sofias konto så kanske det dyker upp fler. Just nu tittar jag mycket på inredningsinspiration till lantliga miljöer eftersom vi snart flyttar ut till Gotlandshuset över sommaren. Här på restaurangen Stissing house har dom gjort så fint med gardiner inomhus. Vårmat! Ramslöksgnocchi med parmesan och citron av Joe Woodhouse. Vi har bestämt oss för att renovera hallen för att få till bättre förvaring. Vore det inte fint med rottingluckor? Dessa från New day interior. Slutligen mer vårmat. Jag äter fisk flera gånger i veckan och den här gravade laxen med gurka, yoghurt och dill såg så god ut! Tänk med en enorm krispig sallad och ägg eller nykokt färskpotatis och brynt smör. Äntligen är allt det goda här! 🥬