Får man ha vårkänslor i februari? Visst har vi rätt hårda regler i Sverige om vad man får längta efter och inte? Det går bra att vara i full sommar i juni, men egentligen kommer den ju inte igång förrän i mitten av juli numera, visst? Och julen, den kan man börja längta efter i december. Våren är nog det hårdaste dock. Våren får ej nämnas förrän snödropparna börjar tränga sig igenom drivorna i mars. Men jag är ju inte känd för att kunna hålla mig, plus att längta, drömma och planera är det bästa jag vet. Njuta i förväg, man vet ju aldrig vad som sker sen. Detta har jag sparat på Instagram den senaste veckan, visst känns det vågigt och fullt med pepp? Vi kikar närmare. Vardagsporslinet. Det är namnet på veckans Billgren Wood petit som släpps på fredag. Både Sofia och jag vurmar för rutiner, traditioner och det njutiga hemmalivet. Instagram har svämmat över med krusidulligt festporslin, tjusiga detaljer och lyxdukningar ett tag nu, men jag drömmer bara om en sammansatt servis att äta på varje dag, slänga in i diskmaskinen och kunna komplettera om en tallrik går sönder. Den här bilden från Ingredientsldn summerade känslan. Ett glas rött i duralexglas, enkel servett och bestick och honungsfärgade blockljus. Så fint! Sandra skickade den här till mig för att hon vet hur mycket jag gillar lax. Det är restaurangen Symbios lunchpaket den här veckan med gubbröra på boveteknäcke, gravad lax, dillstuvad potatis & citron och frangipane, drottningsylt & grädde. Det gav mig idéer och ska definitivt lagas hemma. Hur gör ni er dillstuvad potatis förresten? Jag försöker alltid att få den så krämig och god som på Sturehof. Tricket är såklart mycket smör och riktigt goda små lätt överkokta delikatesspotatisar. Så såsen verkligen blir ett med potatisen. Muskotnöt och färskmalen vitpeppar är också viktigt. Har ni något trick? Visste ni att väskan Kelly finns som ryggsäck? Chicaste jag sett. Favoritblomma så här års är definitivt hyacint som här hos Trine. Helst i våriga färger som ljusrosa, gul och andra pasteller. Det doftar otroligt gott! Undrar hur en bukett med hyacint och tuberos skulle vara? Skulle man kunna hantera det?? Fint med en soppterrin som vas också. En av mina favoritmatprofiler är Nigel Slater. Jag vill alltid äta allt han lagar. För några dagar sedan fastnade jag i en scroll i hans flöde och hittade tillbaka till den här gröna spenatrisotton med parmesancrisp. Tänk dig att servera den på en liten lunch hemma framöver? Fullproppad med smak, örter och krämigt god. Så vacker också! Receptet hittade jag här för den som vill prova. Varje gång Marie-Louise Sjögren uppdaterar stannar jag en bra stund vid varje bild och tittar noga. Det är alltid så överdådigt vackert och verkligt på samma gång. Alltid på riktigt i livet, men från hennes otroligt fina hem. Jag har en liten träpall under en Matisse här hemma som jag nu ser direkt skulle bli fin med en lite större bänk över och böcker. Är det kungsängslilja där i krukan eller orkidéer? Älskar den romantiska vägglampetten och spegeln tillsammans med den tuffare stolen och röda kontrasten. Som en tavla att falla in i. Tänk sen när man kan knipsa av ett helt gäng kvistar ut trädgården och ställa i en vas. Låta små vita blomblad virvla runt på marken när dörrar och fönster öppnas. Jag riktigt känner doften ur den här bilden. Cate Underwood visar mig hur jag vill sminka mig i vår och sommar. Röda brända toner, mycket rogue och lite läppar. och slutligen kommer en trendspaning! Of sholder med puffärm. Är det nästa djupa urringade tröja och puffklänning kombinerat? Vi får se. Alexa är iallafall urvacker i denna som andas sjörövare. Och det kan vi väl komma överens om verkar vara vårens hetaste modetrend, ohoj! 🏴☠️