Hej kära ni! Nu börjar långhelgen och igår åkte vi till Gotland. Här stannar vi till måndag och jag ska bara fokusera på att njuta av att stoppa ner fröer i jorden, gå loss med plantering i krukor, rensa i gruset och dricka vin i solnedgången. Lite annat kommer säkert också dyka upp men det ser jag mest fram emot. Förra maj var hela trädgården full av hundkex och häggen blommade. Vi får se hur det ser ut nu, jag skriver nämligen detta i förväg. Några härliga saker man kan ta med sig in i långhelgen: Jag har hittat ett matkonto som är som ett svart hål av gott att dyka ner i, besatt är jag! Bold Bean Co ägnar hela sitt konto åt att dela recept på bönrätter och den här smörbönan de pratar om så mycket måste jag köpa hem och laga omedelbart. Det matiga temat fortsätter med rabarber. Amanda Brooks delade ett recept på hennes variant av rabarbersmulpaj och enligt henne är trixet att ha bakpulver i degen så den blir med som en kaka och att alltid slänga ner några hallon bland rabarbern för att få den riktigt rosa och fin. Här hittar ni receptet. Jag är ju i fullt sjå att fundera kring detaljer i köket och slinker gärna in på några Gotländska öppna loppisar under långhelgen. Men vad har jag för loppisledord? Jo, ett måste vara butiken The apron i Hellerup. Älskar den flätade mattan, servetten med rand och bordstabletterna. Inspiration. Blåvitt porslin, kopparkastruller, korgar och kökshanddukar. Titta vilken vacker antik fransk gammal vas. Jag ska faktiskt till Hellerup snart, har jag tur hinner jag kika in i butiken och inspireras på plats. Trevlig långhelg! 🧺✨