God morgon! Mycket om våren här nu på bloggen men det är väl på sin plats? Kan vi inte bara få vara otroligt glada över den? Men behöver ju nåt att hänga upp livet på. Inringningar, tycker iallafall jag. Jag låter gärna vår skölja över mig just nu, i väntan på boken, nästa projekt och varmare tider passar jag på att längta. Mest efter smakerna, färgerna och ljuset. Dags för vårstäd! Och visst är det samma som med träning, har man rätt grejer och allra helst fina blir det roligare och bättre gjort. Drömmen om att ha ett välordnat städskåp med nytvättade trasor, härliga naturliga städprodukter som doftar gott och inget himla bös som man bara tryckt in där för att det inte finns någon annan plats. Grön mat! Det vårigaste vi har. Den här pastan med svartkål och parmesansås, ärtor, confiterad citron, stracciatella och basilika får det verkligen att vattnas i min mun. Kanske dags att byta ut den vanliga cacio e pepe-fredagspastan mot något mer grönt ikväll? Konfiterad citron borde ju inte vara så svårt att göra själv heller. Annars kan man ju bara gå till Garba också och låta dom laga en den här goda rätten. På tal om grönsaker och mat har jag funderat ett tag på att hitta en leverantör på just grönsaker och frukt. Den här bilden hittade jag hos Malene Malling och råvaror hon beställt från Fresh land. Pontus syster köper hem lådor av mogen avokado, apelsiner och citron från Crowd farming som kommer direkt från bönderna. Att hoppa över mellanhänder känns verkligen som en life hack när det kommer till frukt och grönt. Som att framtiden är här. Tänk en låda grape? Slurp. Låt mig återkomma om smak och hur det funkade! Lampkärlek! Jag upptäckte den österrikiske lampdesignern Rupert Nikoll från 1950-talet via Housetowrite och förälskade mig. 1950-talet har ju varit lite utanför inredningsscenen, iallafall i Sverige, ett tag nu men formen känns så härlig och passar perfekt till allt cremefärgat och mjukt vi omger oss med nu. Dessa golvlampor i bambu med strutformade lampskärmar hade varit riktigt vackra på var sin sida av en säng eller soffa. Rupert Nikoll designade mängder av vackra lampor i sin tid. Titta bara på den här fina och den här! Väldigt likt Josef Frank som ju var samtida och även han från Österrike ursprungligen. Får även mysiga Carl Malmsten-vibbar som jag definitivt tror på framöver! På tal om inredning så vandrar mitt öga mer och mer mot solitärer. Ensamma möbler med luft runt. En nätt bokhylla på väggen. Småbord. Runda bord och enkla stolar att flytta runt. Det danska. Jag är där som vanligt och fluktar. En ny inredningsfavorit är inredaren Freya Asgersdatter. Flyttar gärna in. Det första resemålet efter pandemin kommer vara Danmark för min del. Sen Frankrike, sen England tror jag. Måste se engelska landsbygden innan jag dör. Vårmat! Ägg och ramslök. Det borde ju ploppa upp i diket bakom grusvägen där vi bor snart. Då ska jag göra en omelette som Gill Meller. Med cheddarost och fin skinka. Tur man har en kolstålspanna också så det är lätt att servera snyggt medan omeletten är hel, hehe. Paj! Vårens vårmat! Fylla med sparris, god purjolök, sveciaost, stora gula ägg, vitlök, örter, färska och torkade, mums! Vill baka svenska vårpajer i snygga pajskal. Fint grönt porslin av Rosie Uniacke som är värdigt en riktig vårlunch. Jag hade inte blivit förvånad om det här porslinet användes på Ett Hem. Det känns exakt så där elegant 1990-taligt som deras stil är. Mest svenskt, lite brittiskt med asiatisk känsla, rustikt men samtidigt tjusigt. Älskar det. Slutligen mer handgjord keramik, fast denna gång av Frances Palmer. Den här bilden med persikor på ett fat fick mig att verkligen vilja förvandla Gotlandshuset till en toscansk dröm i sommar! Okej så får det bli. Puss, glad fredag! 🌾