God morgon! Sista dagen på ön, aaah! Imorgon börjar livet i rutin och verkligheten igen. Jag längtar efter de små sakerna. Att lämna Lynn på förskolan och sen ta min vanliga promenadrunda in till stan och ett möte, Jag längtar efter att träffa Pauline och springa, äta lunch på Mahalo och alla andra små saker som man gör hemma och kanske inte ser magin i för det är ju hela vanliga saker men det är ju mina helt vanliga saker. Imorgon börjar livet som bloggare igen, efter en sommar där bloggen fått ta ett kliv tillbaka i prioritet. Vad vill ni läsa om? Snälla önska och hjälp mig komma igång igen. Jag vill ju gärna ha dialog med er, det är det absolut viktigaste med den här platsen. Hanne Malmsten la upp den här bilden på Instagram och jag blev så lycklig över säsongsblommorna. Kanske är de från Bondens egen marknad på Bondegatan? Där kunde man alltid köpa solrosor och hemodlade buketter i brunt papper förut och festa loss med en kantarellmacka eller grillad majskolv. Men den kanske inte får finnas längre pga pandemin? En annan grej som jag ryggade till av i flödet var att nu är det bestämt vem som blir prinsessan Diana i de två sista säsongerna av The Crown, nämligen den australiensiska skådespelaren Elizabeth Debicki! Säsong fyra av serien kommer senare i år med Olivia Colman som drottning Elizabeth men ytterligare två säsonger, men en helt ny rollista, kommer alltså efter det. Tryggheten i att veta att vi har tre säsonger framför oss. Åh, tv-seriehösten är efterlängtad! Jag blev så inspirerad när jag läste minihotellet Hornbeak hus senaste Instagraminlägg. De delade nämligen med sig av hela veckans meny på hotellet och jag älskar sånt. Kanske man ska ta och bara laga allt rakt av? Slippa tänka? Ibland tycker jag om att bli inspirerad av mat på ett mer generellt sätt, och få skapa recepten själv om ni förstår vad jag menar. Här skulle man ju kunna göra alla rätter med egen lusta. Lyssna bara: Bagt laks med gulerodspuré tilsat brunet smør, bagte løg og stegte kartofler. Kalkun overlår i kokos/karry sauce med pak choy dertil basmati ris og saltede cashew. Gnocchi i blå ostesauce lavet på kornblomst fra Thise med kartoffelpandekage og bagt ratatouille. Älskar danska. Om man vill ha ett mer konkret steg för steg-recept så hittade jag det här på krämig pasta med citron från Skye McCalpines nya bok A Table for friends. Såg mycket gott ut. Det ska jag testa. Annan mat som jag är så otroligt sugen sån är krabba! Måste äta det omedelbart när jag kommer tillbaka till Stockholm, men var äter man den bästa krabban? Våra plommon här på tomten är nästan helt mogna så det sista jag gör innan vi tränger in oss i bilen med all packning och alla pelargoner är att skörda dom. Kanske får det bli en plommonclafoutis? Har ni sett att Svenskt tenn börjat sälja munskydd? Jag blev så paff när jag såg det. Jag vet egentligen inte varför, men bara att det här är en del av våra liv nu? Kommer vi någonsin se en tid efter detta när pandemin inte längre är en del av vår vardag och våra liv? Samlas många i grupp? Dricka ur samma mugg? Det är svårt att tänka sig nu. Idag släpps sista sommaravsnittet av min och Sofias podd Billgren Wood. Det blev ett avslappnat och ärligt bubbligt avsnitt där vi inte censurerar oss själva och summerar sommaren. Här kan ni lyssna om ni vill. Ses i Stockholm! Puss.