ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Era efterlysningar – ljusmanschett, Glasso och en rund duk

Heej! Innan jag går ut i solen och lunch-promenerar med min kompis Pauline tänkte jag börja beta av era efterlysningar! Det kom in en stor drös så jag får som vanligt dela upp det i många inlägg så de allra flesta hinns med. Efterlysningarna funkar så att om du har något eller vet hur man får tag på något från listan – skriv en kommentar! Så kan efterlysaren få tag på dig här i kommentarsfältet och sen kan ni ju komma överens om hur ni ska höras vidare. En grej jag älskar ännu mer är när ni som lyckas få tag på era älskade saker hör av er till mig med solskenshistorierna så kan jag dela även dom! Ok nu kör vi! Puss.

Annons

💌 Hej Elsa och alla!

Jag har efter år av bevakningar på Tradera, Blocket, loppisar och auktionssidor så gott som gett upp hoppet på att någonsin hitta en matchande ljusmanschett åt mina föräldrars ljusstake. Ett mission jag tog på mig i förbifarten i tron om att det var världens lättaste.

De har en så fin kandelaber med otroliga glasmanschetter på men ett stackars ljus får vara utan. Ser ni? Det är ljuset längst till höger på bilden. De andra manschetterna är stora, 12cm i diameter och det verkar helt omöjligt att hitta liknande. Eller? Är det någon som vet var det går att hitta? Eller som kanske har en skräpandes hemma som jag kan köpa? Vore i så fall evigt tacksam!!

Kram – Malin

Annons

💌 Hej!

Nu när våren är här tänker jag automatiskt på att jag längtar tills jag får ha på mig min blommiga jacka som gör mig alldeles lycklig av att bara tänka på. I nästa tanke kommer jag på att den tappades från min cykel en sensommarkväll förra året. Jag försöker acceptera att den inte längre är min men känner helt ärligt sorg över ett ting. Om det är någon som har en liggande och som har tröttnat på den så skulle jag bli väldigt lycklig över att få ha den i min ägo igen. Jackan är från Zara och är antingen i S eller M.

Bonusefterlysning! Nu när jag letade fram bild på favoritjackan så ser jag även mitt favorithalsband. Halsbandet vars färg som har försvunnit och som hamnat på diverse tröjor och som igår gick sönder och fick kasseras. Ett halsband som jag har fått ärva av en nära vän och burit tills det inte längre går. Ett halsband jag ännu inte hunnit sörja men som jag vet att jag kommer sakna otroligt mycket.

Kram – Christin

💌 Hej Elsa! Jag letar med ljus och lykta efter dessa stövlar: Tretorn Eva låg, röd, storlek 41.

Annons

Det verkar vara slut på hela internet, och de som finns kvar är för små… jag vill ändå att dom ska vara i relativt bra skick då jag ska ha dom till vardags.

/ KRAM från Jennie

💌 Hej!

Jag efterlyser en klänning som såldes på HM för några år sedan. Köpte den, älskade den, slet ut den. Vad jag saknar denna klänning! Den hade liksom allt: fint mönster, vackert fall, perfekt passform och fick mig alltid att känna mig jättefin. Söker den i stl 38.

Hälsningar Therese

💌 Hej Elsa!

Annons

Älskar dessa efterlysningsinlägg!

Har två saker jag skulle vilja efterlysa.

Första är ett par ballerinaskor från H&M. De är gammeldagsrosa och är präglade som krokoskinn. Har haft dessa och verkligen älskat dem, men de försvann när jag flyttade för några år sen. Och har saknat dem innerligt sen dess! Så om någon har dessa i strl 36-37 vore jag så glad!

Det andra är en klänning jag surfade in och kollade på så många gånger, men som jag aldrig köpte för att jag var student och inte hade råd. Är från Carvens samarbete med La Redoute. Tror allt från 36-40 skulle funka.

Kramar – Carro

Annons

💌 Roligt med efterlysningsinlägg! Jag har länge sökt två saker överallt, men har inte hittat. Det första är en klänning från Rodebjer från förra våren i storlek S. Älskar mönstret! Och det andra är mattallrikar från Bing & Gröndahls serie Blå Tone.

Om man har dessa kan man maila till: [email protected]

Kram – du är bäst!
Vänligen,
Elin Örså

💌 Hej Elsa!

Tack för en bra blogg 😊

Annons

Läste nu att du påbörjar efterlysningar igen och jag efterlyser de här kopparna. Designat dem har Anna Kraitz gjort och de finns i flera färger även om jag endast har de blå. Den här storleken heter ”YOU” och är en tekopp. Jag har råkat slå sönder flera av dem jag haft och skulle gärna fylla på med fler.

Vänliga hälsningar Lena

💌 Hej!

Vill efterlysa en kudde jag gick och funderade på att köpa alldeles för länge… för när jag väl bestämt mig för att den va värd pengarna fanns den inte att köpa någonstans. Så om någon vänlig själ av någon anledning tröttnat på sin vill jag väldigt gärna köpa. Den skulle passa mycket bra i min rosa sammetssoffa!

Annons

💌 Vid en gosedjursutrensning så råkade vår dotter slänga med en grön mjukisglass i bortskänkeshögen. Glassen ”Glasso” visade sig vara mer älskad än vi trodde, och det blev stor sorg. Så till den milda grad att vi börjar skicka låtsasvykort från Varberg med hälsningar från Glasso. Vi skulle behöva ha tag i en grön mjukisglass i denna modell för att kunna arrangera en återförening innan det hela spårar ur. Tacksam för all hjälp vi kan få…

Med vänlig hälsning Christian och Maja

💌 Hej Elsa,

Tack för en jättebra och inspirerande blogg. Så glad att du fortsätter dela med dig av så mycket fint nu i denna minst sagt deppiga och oroliga tid.

Så till min efterlysning. Har sökt med ljus och lyckta efter den runda duken Blåklint i blocktryck från Svenskt tenn (har utgått ur sortimentet). Finns i både grön och blå och jag är på jakt efter endera. Håller tummarna att någon har den liggandes i sina gömmor och vill sälja till mig.

Annons

Hälsar,
Hanna A

💌 Hej Elsa!

Tack för en härlig och inspirerande blogg 🙂

Här är min favoritklänning som har lagats otaliga gånger och som jag är rädd snart inte klarar ett hål till… Jag köpte den någon gång mellan 2006-2007 och den är från Twist & Tango. Blev övertalad av min mamma att testa den och är väldigt glad jag gjorde det. Den har hängt med på många festligheter och har helt enkelt blivit min favoritklänning. Vill bara fortsätta bära den resten av livet, men den håller dessvärre på att falla isär. Så om någon har en likadan över i storlek xs och kan tänka sig att avvara den skulle jag bli väldigt glad! Om någon har den i en annan färg är jag också intresserad 🙂

Allt gott,
Emelie

Annons

Lycka till alla! 🕵️

33 kommentarer till “Era efterlysningar – ljusmanschett, Glasso och en rund duk”

 1. Sara skriver: 31 mars 2020 kl 11:50

  Älskade glasshistorien! Hoppas ni hittar en ny Glasso!


 2. Sigrid skriver: 31 mars 2020 kl 12:48

  Vill gärna höra hur det går för glasso!


 3. Taina Malmström skriver: 31 mars 2020 kl 12:58

  Jag har i över ett år letat efter boken
  ”Kråkes bästa dag” av Marie Bosson Rydell.

  Någon som har den som jag kan få köpa?


 4. JM skriver: 31 mars 2020 kl 13:33

  Tips till Twist & Tango klänningen är att hålla koll på Sellpy! Tex den i annat mönster? https://www.sellpy.se/item/FalYeVO6Ha/twist-tango-klanning-strl-s-lila-viskos

  Tips till Rodebjer är att de startat en outlet online som har kvar en del i samma mönster https://www.rodebjer.com/se/shop/rodebjer-revisited/all-revisited/rodebjer-skirt-irmaline/22100641001.html?cgid=View-All#gclid=EAIaIQobChMIsc2iqM7E6AIViYKyCh01UgnBEAAYASABEgLLXvD_BwE&start=1
  Rodebjer Revisited finns även som fysisk butik i Stockholm 🙂


 5. Astrid skriver: 31 mars 2020 kl 13:34

  Christian och Maja,
  Ni har säkert provat detta MEN jag googlade på Glassos röda kompis lapp och det var en dansk glassimportör:
  https://www.krak.dk/kazall+aps+kjellerup/65991225/firma?page=1&query=spandet
  Där finns ett telefonnummer, och en mailadress till ägaren. Ni kanske kan maila/ringa och se om det går att köpa en ny Glasso ifall ingen har en? Lycka till, jag hoppas på en reunion!


 6. Johanna skriver: 31 mars 2020 kl 15:26

  Åh Elsa kan du inte ha ett uppföljningsinlägg sen? Hoppas att många hittat vad de söker!


 7. Weronica - Living by Wweronica.daysweekends.com skriver: 31 mars 2020 kl 15:32

  Anna Kraitz-kopparna finns på Vandalorum – designmuseum i Värmamo som även skickar dessa tror jag


 8. Amanda skriver: 31 mars 2020 kl 15:52

  Jag vill också hitta duken från Svenskt tenn! <3
  Så hojta hitåt om nån mer vill sälja en!!


 9. Limpan skriver: 31 mars 2020 kl 16:23

  Den gula kudden är från Mini Rodini, Rabbit. Om du inte hittar den hos någon återförsäljare så kan du pröva en sökning på facebook , finns många Mini Rodini-grupper.


 10. Maricka skriver: 31 mars 2020 kl 16:52

  Hej! Den blommiga klänningen (dock bara i lång modell) från Rodebjer finns nu på deras hemsida där de säljer kläder från tidigare kollektioner till halva priset. Tips! https://www.rodebjer.com/se/shop/rodebjer-revisited/all-revisited/?utm_source=social&utm_medium=cpc&utm_campaign=revisited_online


 11. Elin skriver: 31 mars 2020 kl 17:14

  Jag har den blå klänningen med trumpetärmar från HM. Dock tröttnade jag på längden och sydde upp den så det slutar vid knäna så det kanske inte är intressant 🙂 Skriv till [email protected] annars


 12. Mona skriver: 31 mars 2020 kl 17:39

  Kupade ljusmanschetter i tunt glas har jag köpt utanför Mellbystrand. Här:
  Ann-Tikt&Sånt, anntikt.se.
  Det var nya grejor, så det finns kanske kvar. Eller så vet de var de kommer ifrån.


  1. Malin skriver: 31 mars 2020 kl 18:09

   Å ska genast kolla! Tack!


 13. Jenny skriver: 31 mars 2020 kl 18:59

  ÄLSKAR efterlysningen på glassen. Hoppas av hela mitt hjärta att ni hittar en ny.
  ❤️


 14. Kia skriver: 31 mars 2020 kl 19:45
 15. Camilla skriver: 31 mars 2020 kl 20:07

  Glasso verkar finnas här:
  http://www.ringbingo.se

  Mvh Camilla


  1. Sofie skriver: 31 mars 2020 kl 22:09

   Omg du har hittat glasso!!!! Förtjänar en medalj <3


  2. Lina skriver: 1 april 2020 kl 11:47

   Lik! Men lite andra ögon och snodden på annat ställe. Men det kanske inte barnet märker…


 16. Sara skriver: 31 mars 2020 kl 21:05

  Skit i allt.annat krafs!!! Hitta glasso!!


 17. Klara skriver: 31 mars 2020 kl 21:09

  Lena! Jag har fyra av dessa tekoppar med fat i olika färger som du gärna får ta över 🙂 Maila mig så löser vi nåt!
  klara.rygielski (a) gmail.com


 18. Emilie skriver: 31 mars 2020 kl 22:02

  Den gula kudden med kanin är från Mini Rodini och år några år gammal, det finns ett gäng grupper på Facebook för Mini Rodini det finns några som är lätta att gå med i så länge man går med på gruppens regler så testa där! Medlemmarna i grupeprna är alltid super hjälpsamma!
  Annars kan man också ha tur på Tradera.
  Det finns även Mini Rodini Treasures butiker i Sverige där de ibland får in saker från äldre kollektioner, bland annat i Stockholm!


 19. Kerstin skriver: 31 mars 2020 kl 23:20

  Har det röda halsbandet som Christin letade efter. Här ligger det bara i en låda till ingen nytta. Hör av dig så skickar jag det gärna!


 20. Emma skriver: 1 april 2020 kl 08:55

  Vill veta allt om Glasso! Följetång!!


 21. Lina Åberg skriver: 1 april 2020 kl 09:11

  Ser ut som ljusmanchetter från Strömbergshyttan. Så lustigt! Läste just detta inlägg, några minuter senare när jag scrollade auctionet så såg jag liknande Manchetter

  https://auctionet.com/sv/1323487-ljusstakar-med-manschetter-1-par-glas-strombergshyttan


  1. Malin skriver: 1 april 2020 kl 09:35

   Men JA! Det måste vara dem!! Tack snälla! Om inte auktionen går vägen vet jag ju vad jag ska leta efter mer specifikt nu. Tack 🙂


 22. Camilla skriver: 1 april 2020 kl 10:02

  Therese, jag har den blåmönstrade HM-klänningen med trumpetärm i fint skick och rätt storlek. Den är din om du vill ha den! / [email protected]


  1. Therese skriver: 1 april 2020 kl 14:56

   Hej! Provade att maila dig men det gick inte. Är adressen rättstavad? // Therese


 23. Mia skriver: 1 april 2020 kl 11:52

  Hur går det för Glasso? Känner att en uppföljning är av nöden!


 24. Annie skriver: 1 april 2020 kl 20:53

  Provar att efterlysa tallrikar från Berns Asiatiska, de blå med olika mönster med fiskar, rektangulära. Såldes tudigare av Minh, som inte finns längre. Ngn som har ett gäng o som vill sälja dem???


 25. Christian skriver: 1 april 2020 kl 21:42

  Alltså så guld att Camilla hittade Glasso! Känner mig nu osäker på exakt hur ögonen såg ut, så tror att det blir fine i vilket fall. Frågan är nu bara hur många glassar man måste köpa för att vara säker på att få en grön 🙂 Mailar nog och ser till att det blir rätt.

  Planen nu är:
  1. Skaffa Glasso
  2. Göm undan så länge
  3. Boka hotell Gästis i Varberg
  4. Ordna en reunion

  Dock är corona + Glasso en dålig kombo, beroende på hur vi ska tolka ”icke-nödvändiga resor” ^^


 26. Camilla skriver: 2 april 2020 kl 10:29

  Hoppas att den är tillräckligt lik, tänker att det borde vara samma tillverkare åtminstone? Kanske kan ni skriva ett tillägg i beställningen om önskemål av färg? : ) Hoppas det blir en lyckad reunion hur den än blir!
  Mvh
  Camilla


 27. Magdalena skriver: 2 april 2020 kl 18:41

  Jag letar också efter den duken från Svenskt Tenn, dock ej en rund! Jag letar också efter ett par svarta boots från Céline, kallade country boots, i storlek 38,5-39. Provade ett par på rea men köpte ej och ångrar mig bittert. Skulle bli så glad om jag fick tag i dessa saker! 🙂


 28. My skriver: 3 april 2020 kl 15:19

  Efterlyser rotting skåpet STOCKHOLM från ikea☀️ har letat i ett år och så fort de kommer in försvinner de lika fort på hemsidan. ☹️ Har sån craving på skåpet till min lilla lägenhet 😍🥳

  Finns det någon i stockholm som ledsnat på sitt och vill sälja? Mejla till [email protected]

  Tackar ödmjukast ☀️


Dela på:
Laddar