Har ni som jag glömt att packa spännande böcker och inspirerande tidningar till påskhelgen? Här kommer då tre grejer ni kan vila ögonen på så länge. Färgsprakande, spännande kvinnor och deras verksamheter. Matilda Goad är en brittisk designer och kreativ konsult som bor i Lodon och klädmärket Dôen har varit hemma hos henne och gjort ett fint reportage. Superfina bilder av Anouchka Beckwith och inredningen, färgerna, stämningen är så härlig tycker jag. Älskar den här klänningen i Libertytyg. Perfekta 1930-talsinspirerade ärmar. Jag är så sugen på mer färg och mönster i vår! Matildas Instagram är alltid en stor inspiration för kreativitet. Så dyk ner där om ni vill få vårkänsla och färgpepp. Nu till nästa reportage som jag upptäckte igår. Det är inredaren Tania Handelsmann och hennes sommarhus i Sidney. Australiensiska Vogue har besökt henne och redan på outfiten och valvet kände jag att detta är något jag kommer älska. Tanias stil är modern och trendig, men med detaljer och känsla som har en egen mjuk ny typ av femininet tycker jag. Gillar du Rose Uniacke kommer du älska detta. Fantastisk foto av Felix Forest. Fint i grunden och i detaljerna. Jag vill också fylla Gotlandshuset med vildmorot och viburnum i sommar. På Tanias Instagram ser vi mer hur hon leker med 1930-talssiluetter, moderna former och mjukhet i varje rum. Så fint handfat tillsammans med den marmorklädda dörröppningen. Som taget ur ett 1950-talsinredningsmagasin. Se mer här! Har ni upptäckt Emely Cronas blogg än? Jag vill verkligen rekommendera den då den är full av djupdykningar i sånt som inspirerar Emely och i sin tur mig! Nu senast har hon skrivit en reportageserie om grundarna till den numera kultklassade krogen King i New York. Här hittar ni hennes blogg och kan läsa mer. En av grundarna till King, som nu också tagit över anrika Stissing house, är Clare de Boer som jag ju skrivit om här förut. Hennes Instagram är som den värld man vill vara i, speciellt nu på påsken. Det lagas mat, funderas om livets enkla och allt känns så lätt och härligt. Man kan lösa allt med mat, och det behöver inte vara perfekt, pilligt eller svårt. Lite basilika, zucchini och ved bara. Den här känslan ska jag ta med mig in i påskens sista tre dagar. Idag ska vi på loppis, upptäcka Herrviks klippor och titta på havet är det tänkt. Igår var vi på vår närmsta lammgård och köpte påskaftonsmiddagen så det blir grill i trädgården. Solen tittar fram här och speglar sig mot kakelugnen och än är inte en kotte förutom jag vaken. Jag tänkte baka en tredje sats frukostfrallor eftersom de går åt och sätta på en kanna kaffe. Hoppas ni får en urhärlig påskafton, puss!