Jag blir så glad över att ni gillar bilderna som Mira tog på mig härom dagen när jag förberedde för påsk! Och här kommer mera. Nämligen en påskdukning till den härliga frukosten ni hittar recepten på i inlägget innan. Hoppas ni har en lugn, varm, mysig, god och frisk påsk! Ta hand om er och varandra. 💛 Min påskdukning börjar med en duk. Det blir alltid lite festligare med duk, även om själva duken inte alltid måste vara så himla speciell. Den här vita, ribbande bomullsduken har jag köpt för 40kr på Myrorna och jag tror den kommer från IKEA ursprungligen. Jag älskar hur enkel den är, den får verkligen maten och tallrikarna att skina själva. Andra steget i dukningen är att gå till 1700-talsskåpet och välja tallrikar, glas och uppläggningsfat. Här får jag plats med exakt så mycket jag behöver, plus lite extra favoritföremål och nästan allt är loppisfyndat. Skåpet doftar av tjära och är så himla vackert, det är nästan som en egen personlighet här i vardagsrummet. Undrar vad som ska få hamna här till höger så småningom? Glasen, som är i tunn tunn kristall och i den finaste tulpanformen med precis lagom hög fot, har jag hittat på Myrorna för 20 kr/styck. De är alla lite olika varandra fastän de hör ihop och passar till alla drycker tycker jag. I de gamla lådorna har jag servetter och stearinljus. Det är en dröm jag haft att kunna ha en vitrinskåpslåda för just det. Den här gången blev det enkla vita med broderat hörn som jag fått av Gustav i present. Jag fortsätter det vita temat med en karaff från Skansen som är en gammal julklapp från Pontus mamma Helena. Bordstabletter i glest vävt naturlin som är loppisfynd från Gotland (tyvärr har jag bara två, drömmer om att fynda fler någon gång) och finaste porslinet från Royal Copenhagen. En liten narciss från lökarna i fönstret hamnade på servetten. Ägg såklart! De här fina spräckliga äggen köpte jag på Sebastien Boudets butik i Söderhallarna. De har alltid så himla mycket härligt. Jag offrade några blommor som var på väg att vissna från stora buketten. Så får de längre liv med nya snitt och kortare stjälk i en mindre vas. Vasen är loppisfynd, älskar såna här enkla romantiska klarglasvaser och har många. Ett knep jag lärt mig av Sofia, krossad is och Brämhults lemonad. Det godaste och syrligaste man kan dricka. Jag tänker ofta på hur god den lemonaden skulle vara med tex gin som enklare sommardrink. Citronerna med blad, som är den perfekta påskbordsdekorationen, har jag köpt på Stockholms matmarknad. Att pynta ett påskbord tycker jag blir finast om man inte gör det så noga, utan mer med känsla och spontanitet för hur saker hamnar. Fram med all mat och upp med lemonad i glasen. Den här art deco-stilkaffekannan är ett gammalt fynd från Stadsmissionen. De vita tallrikarna som Vicke Lindstrand formgivit för Uppsala Ekeby köpte jag för många år sedan på en loppis i Strängnäs. Nybryggt kaffe till såklart! Min typ av påskfrukost. Glad påskafton fina ni. <3