God morgon gullisar! Nu ska kommentars och länk-funktionen vara fixad på bloggen igen, så lämna gärna en kommentar och säg hej så jag vet att ni kan! Det är alltid så mysigt att höra från er, hur ni mår, vad ni gör, grubblar på och ska göra idag tex. Ännu mysigare att få kika in hemma hos er dessutom! Så kul med alla som skickat in bilder från sina hem, fortsätta gärna med det. Mer info läser ni i inlägget nedan. Nu kommer lite bilder från min vecka. Inte mycket som hänt, november 2020 i sitt nötskal. Men ändå lunkar livet på, jag är tacksam för allt som funkar och känns bra. Visst känns det som att livsribban sänkts lite? Det går liksom inte att kräva guld och gröna skogar i en pandemi. Små saker och det där självklara att vara frisk är det som gör mig glad varje dag. I hemlighet trivs jag också med att ja det lugnt. Så hinner jag jobba, fokusera på min bok, vårt hem och Lynn. Han tycker nog att pandemin varit grejt, förutom att inte får träffa kusinen från Glasgow, morfar och många andra släktingar så mycket som han vill. Men att vi bara är hemma, inte flänger runt, har tydliga veckor och tydliga helger är nog det bästa han vet. Innan jag hoppar på båten till Djurgården och springer en lång runda med gamla avsnitt av Flashback forever i lurarna (vilket avsnitt är er favorit? Det om killen och hans pappa som grävde ett hål ut i gatan från hans lägenhet skrattar jag åt bara jag tänker på det) så kikar vi på vad jag hittat på! Om några veckor kommer ett nytt soffbord. Ett likadant fast mindre och i ekträ som jag bytlånar mot detta och tror passar rummet och soffan bättre. Ett favorithörn hemma med foto av Mira Wickman från i somras som kommer vara med i boken, Pontus konstböcker och annat smått och gott. Älskar min lilla kupa. När amaryllisen börjar blomma över knipsar jag alltid bort de blommorna som inte slagit ut än och sätter i små vaser. Då kan blommorna få leva längre även om de andra vissnat. Mycket goda vindruvor nu, smakar som smultron. Måndag morgon nu kör vi! Sa jag på väg till förskolan och gick hem och jobbade hemifrån ensam hela dagen sen. På tisdagen skulle Malin Rudén och jag förbereda vårt jobb som vi fotar den här veckan. Ett modejobb med vintertema som jag tror kommer bli så fint! Vi gick förbi Coco & Carmen som Punk Royal tagit över. Ett ställe jag vill äta på sen när man kan. Malin och jag hade bokat tid på Independent kostym som ju är en enorm samling vintagekläder i Frihamnen. Har ni varit där någon gång? Här hyr nästan alla film, tv och reklamproduktioner sina kläder och det är så mysigt att höra kostymernas tankar när de skrotar runt och förbereder inför jobb. Malin ska ju styla fotograferingen och den här gången ville vi ha med massa vintage så hon valde ut mängder av fint som vi kunde hyra. Även privatpersoner kan hyra vintage här, tänk på det om ni vill testa att hyra kläder istället för att köpa! Det ska bli så kul att se Malins outfits sen när vi fotar. Det var allt från prickiga hattar till manchesterjackor. Här ser ni moodboardet för jobbet. Vi gick förbi gullig blomsteraffär på vägen hemåt. Tisdagslunch, sotad röding nicoise. Puffblus från Stories och favoritloppisklänningen var dagens kläder. Hem genom finaste Gamla stan sen. <3 Onsdag morgon. Träningstights, gympaskor, lämning på förskolan, springtur och take away-lunch från Mahalo. Sen jobbade jag hemifrån hela dagen. Torsdag morgon och Stockholm var sitt gråaste gråa. Jag promenerade upp mot Östermalm på morgonen efter lämning för att podda med Sofia. Avsnittet kommer imorgon och det blir nog roligt! Vi listar våra favoritdesignklassiker. Vi spelade in ett petit också om designklassikerna i hatar, hehe. Och nu ska vi fixa ett nytt instagramkonto till Billgren Wood eftersom vi inte kommit in på vårt sen i somras. Torsdagslunchen bestod av don buri med för mycket sås. Pain au chocolat och te framför brasan på kvällen. Följt av ett glas favoritvin. På fredagen kom den här fina helgbuketten från Flower Republic. Älskar amaryllis! Sen fick jag lyxigt bud från L:a Bruket med sheetmasks, ett doftljus och en handsprit som doftar gott på riktigt och återfuktar. Mycket mycket grått på väg till jobbet. Lunch från Fred i mammas ateljé. Falafel med massa grönkål och fluffigt mjölkigt bröd. Hej från det vanliga stöket. Efter jobbet på fredagen gick jag förbi Stockholms matmarknad och köpte deras skaldjurskasse för två som är enorm! Den räcker i två dagar. En strimma ljus på lördagen och en favoritkombination av utfyllnadsblommor från torget på bordet. Det är så vackert med dammigt lila och grönt i tennvas. Jag och mina syskon tog bilen till Drottningholm och kikade in på ett tomt Röda korset. Hittade skalle-Pers mössa fast i vitt. Gamla fina trådrullar. Sigge hittade fynd som vanligt. Toaselfie. På kvällen skalade jag alla räkor som var kvar från igår och kokade en fond på skalen från alla skaldjuren. Jag följer inget recept när jag gör skaldjursfond men gör ungefär så här: 1. Ta en stor kastrull och fyll botten med en god olivolja. Fräs 3-4 stora finhackade vitlökar och 1/2 finhackad röd chili tills de mjuknar. 2. Häll i alla skal från hummer, krabba, havskräfta och räkor, eller vad ni nu har. 3. Efter två minuter av omrörning, häll över ca 3 dl av ett gott vitt torrt vin. 4. När vinet bubblat upp, rör runt och addera ca 3 dl goda passerade tomater, helst San Marzano. 5. Hacka en rejäl näve med bladpersilja och addera i grytan. Salta och peppra. Rör runt i grytan och puttra med locket på glänt i ca 20 minuter. Sen gör jag en urgod skaldjurpasta på fonden! Och det gör jag på detta vis: 1. Koka upp rikligt saltat pasta vatten i en stor kastrull. 2. Häll över fonden i en mindre kastrull genom en sil och tryck på skalen så all god sås kommer med. Reducera fonden genom att låta den puttra i ca 10 minuter. Den ska bli riktigt kraftig i smaken och ungefär hälften i mängd. 3. Koka linguine al dente. 4. Ta fram en stekpanna och lägg i ca 2 msk smör. Fräs de skalade räkorna och kanske havskräftsstjärtar med skal som du delar på hälften men inte hela vägen igenom en minut. Häll över fonden. När pastan är klar, sleva över den i stekpannan tillsammans med lite pastavatten. 5. Toppa med hackad persilja, några klyftor av citron, flingsalt och nymalen svartpeppar. Supergott med Gridellos peperoncino olivolja ringlad på toppen. Och där tog veckan slut! Eller idag är det ju söndag, vilken bonus! Ikväll tittar vi på The Crown eller hur? Så pepp! Puss.