Får man smygstarta nu? Lite iallafall, i känsla? Ibland sägs det ju att om man tar ut saker i förskott blir man iallafall glad en gång, och lite så kanske det går att tänka på våren? Visst, det är ett bra tag kvar, men det kan ju omöjligt vara farligt att tänka lite på tussilagos nu? En tussilagotanke har aldrig skadat någon. Jag gör små anteckningar i mobilen och tänker på våren. Maten. Nystekta pannkakor med citron och socker. Det doftar vår, visst? Utflykter med ihoprullade pannkakor i ett tråg under folie på en parkbänk någonstans vid ett hav eller en skog. Varma tröjor men solglasögon. Nybakt baguette och sylt. Rena smaker och barndomsmys. På resa i Paris. Sånt som tar en platser. Kanske är det bara vårpirr i förskott men vore det helt galet att bo i Paris några månader? Tillbaka till verkligheten.Matlådor. Jag ska bli bättre på det i år och i vår. Jag vill göra granola, riktigt krispig och flaky. Jag har börjat ha olika frysta bär i kylskåpet i glasburkar. Körbär, blåbär och svarta vinbär. Så gott att bara röra samman med lite citronzest och rårörsocker, kanske lite mynta och toppa yoghurt eller gröt med. Jag är även sugen på att baka gammal hederlig paj! Med blåbär och hallon. Och riktigt rinning och god vaniljsås. Var ni team kall eller varm paj på café? Kan känna smaken av café String hallonpaj när jag blundar, efter alla år jag jobbade där. Hälsofebruari fortsätter och jag ska äta allt som har massa färg. Fluffig mozzarella, crunchy bitar av gurka, basilika, rostade pinjenötter, olivolja. Ja men det här åker upp på salladslistan direkt. Vårstilen känns högst närvarande och viktig att fundera på redan nu. Alexa Chungs brittiska allvar är helt rätt för den där första försiktiga vårpeppen. Hon vet hur man kör lager på lager med balaklava och scarf. Samt lager på lager med paljettkofta, dunväst och kappa. Proffs. Läppstift också, så sugen på det! Igår hade jag ett av mina gamla favoriter som är detta från Yves Rocher. Kände mig vips 50% piggare trots -4 grader och snö. Jag brukar ta ett lätt lager och sen sudda ut kanterna lite för att få mer fransk känsla. Håret är inte klippt än pga livet, men det kommer! Och visst ser man här lite hur det skulle kunna bli? Bra ju? Jag glömde ju en brownie i min trenchcoat-ficka (som man gör) och självklart totalförstördes den så nu funderar jag på vilken trench som blir årets? Drömmen vore att hitta den perfekta flowy overzised på loppis, annars är den här från Skall fin.Snart ska jag damma av både sandaler och låga Converse. Men det får vänta ett tag, jag vill ju ha tår kvar när jag kommer hem från promenaden. Vårprojekt nummer ett blir att damma av min gamla blåvita rörstrandskruka och plantera ner ett gäng narcisser. Hemma vill jag gärna ha en ny vårig och väldigt grön rumsdoft. På hösten och vintern doftar nästan alltid vårt hem av rökiga tunga doftljus, rökelser eller min chakraspray, men det skulle vara härligt med något lätt och grönt. Fikonträd, gräs, citrus, tuberos och patchouli. Jag får gå och dofta runt lite och se vad jag hittar.Jag tänker en del på hemmet också, hur jag ska göra det mysigt för vår. Att ombona, tända ljus, dekorera och lägga fram plädar etc är härligt på höst och vinter, men i vår vill jag verkligen rensa och ta fram luft och lugn. Jag skulle vilja känna en känsla av enhetlighet och stora drag, men verkligen inte vara noga med att alltid ha det städat och ordnat. Det finns inget härligare än en fluffigt duntäcke som ligger framme i soffan, en bok någon läser, lite leksaker, doften av vårblommor, kanske ett öppet fönster och musik. Glad fredag förresten! Vad ska ni göra i helgen? Jag ska fira Pontus som fyller år imorgon och gå till det nyöppnade pastastället i Söderhallarna och köpa hem färsk pasta till kvällens middag när våra kompisar kommer på besök. I eftermiddag är det tydligen Mario Kart-turné hemma hos oss för förskolan stänger tidigt. Puss ha en härlig helg!