Annons
Annons

Frågor och svar – om nya vagnen, halltapeter och att vara en avslappnad förälder


 

Hej!
Jag fick barn en månad före ni fick Lynn och har följt din blogg med värme. Jag tycker ni är så fina människor som har en så avslappnad inställning till allt, som jag själv önskar jag hade. Jag är så överbeskyddande och rädd för det mesta när det kommer till mitt barn. Så nu har jag lite frågor till dig.
Somnar Lynn var som helst? Mitt barn somnar bara ute i vagnen. Det ser såå mysigt ut när Lynn sover i sängen dagtid osv.
Blir han gråtig/arg när ni är ute på långa restaurangbesök? Min sötnos blir ganska rastlös fort.
Och hur göra för att inte stressa upp sig när alla andras barn kan så mycket mer än det egna barnet? Jag får panik då mitt barn bara sitter, förflyttar sig inte alls. Hur skall man bemöta allas frågor och undran.. blir så trött på all jämförelse.
Tack för att du är så jäkla skön!! 🙂

Annons

Hej! Tack för de peppande orden! Pontus är lugn som en filbunke med det mesta, och det visar sig att jag är likadan! Det trodde jag verkligen inte innan jag skaffade barn. Jag hade ju knappt hållt i ett barn innan så jag hade ingen aning. Men alla är olika, och det är himla lätt att vara självkritisk och hård mot sig själv. Jag tror säkert att du är tålmodig och varm som förälder. Här kommer svar på dina frågor.

– Lynn somnar helst med min tutte i sin mun. I soffan, i sängen på loppis var som. Så länge han ammas och jag gungar honom somnar har överallt så längre han är trött. I vagnen kan han somna om han inte hamnat i humöret då han vill upp och vill bli buren. Men ibland blir han liksom lugn och tyst innan han somnar och då funkar vagnen prima. Om vi är hemma ammar jag honom till sömns och sen lägger jag över honom i sängen, på golvet eller i soffan när han sover tillräckligt tungt.

– Vi brukar underhålla honom så mycket det går om vi är på restaurang. Han gillar inte att sitta i barnstol utan vill helst klättra runt i alla famnar. Gärna tugga på en bit bröd också. Vi brukar försöka tajma att han sover iallafall i början av middagen så kan vi snabba oss lite sen när han vaknat.

– Jag jämför honom inte så mycket med andra barn. Jag går inte heller på föräldraträffar eller hänger särskilt mycket med andra barn som inte är typ mina bästisars. Och då ser jag barnen som individer och inte som bebisar. Dock är Lynn väldigt tidig och framåt i det mesta så jag har liksom aldrig behövt vara ”orolig”. Han har hunnit före min tanke på om han inte borde göra ditten eller datten än. Jag vet inte heller om jag någonsin får ett barn till på nåt sätt, så jag stressar absolut inte med något. Han får vara precis som han vill och kan växa upp i den takt han själv vill.
Frågar andra varför ditt barn inte tar sig fram? Så knäppt. Strunta helt i att jämföra. Fokusera på ditt eget barn, klä det i de finaste kläderna du vet, pussa och gulla exakt så som du gillar och gör ditt barn och din relation till er alldeles egna. Umgås med andra föräldrar kan man ju göra, men prata om vuxensaker med dem om det känns bättre!
Tack för att du är så jäkla skön 😉

pic 1, 2, 3, 4, 5

Hej Elsa!
Jag undrar och du har några tips till hur man skulle kunna stajla en outfit med vintage som är lite mer rockig?
Jag har en rockig stil och älskar second hand och vintage, men det är svårt att shoppa secondhand-butiker när man inte trivs i ljusa färger och massa färgglada mönster, som det känns som att majoriteten av vintagekläder är. Jag älskar svart, vitt, rött, grått, boots, skinnjacka, svarta strumpbyxor, osv, men känner att det borde gå att inkludera vintage-detaljer för en mer unik och spännande look?

Hej! Rockvintage är ju den absolut enklaste stilen!! Bara addera gamla klassiska slitna Levi’s 501:or, en loppisfyndad cashmeretröja (finns hur mycket som helst bland vanliga cardigans om man kollar noga!), gamla skinnboots eller snygga 80-talspumps som är högt skurna på foten. Varför inte addera en snygg liten scarf, alltså som en näsduk knuten runt halsen? Det finns massa coola skinnjackor och smådetaljer man kan sy på tex jeansjackor i second handaffärer också, och små skinnväskor med långa band. Glöm inte band t-shirten och den oversizeade herrkavajen!
Tips är att kolla på tex Filippa K’s vintagebutik och lite mer vanliga second handaffärer för rockiga kläder. Plaggen i sig behöver inte vara särskilt rockiga heller, utan det är hur man stylar dem tillsammans som gör det!

Kan du inte göra någon recension av vagnen? Hur funkar den i stan vs landet osv?

Absolut! Vi köpte en Babyzen yoyo efter att ta testat den några gånger och känt på exemplar som kompisar har. Vi har ju haft en stor vintagevagn innan och behövde något som går in i bakluckan på mammas lilla bil och som vi kan ha med oss på vårens, sommarens och höstens resor.
Det har dock blivit så att vi helt bytte ut vår gamla vagn mot denna för att Lynn gillar den så mycket. Han vill absolut sitta framlänges visar det sig, somnar lätt i den eftersom han kan slappna av då han äntligen har kontroll och den är väldigt enkel att ta med överallt. Jag gillar att rulla den och den går in i vår hiss. Så nu har det blivit vår vardagsvagn, fastän vi har en superfin gammal 60-talssittvagn på vinden och en liggvagn som fortfarande duger. I Strängnäs och på Gladö Kvarn har han två vintagesittvagnar som han åker i, men han gillar vår nya vagn mer eftersom den åker framlänges.
På landet har vi alltså inte använt den än, men i stan går det toppen.

Hej! Lite random fråga men jag provar, vad har ni haft för skötbordslösning till Lynn?

Han har ett skötbord som vi har ställt på badkaret, en så kallad Stockholmslösning! Hehe. Det har funkat toppen. Vi lyfter bara ut den ur badrummet när vi duschar.

HEJ jag har en tapetfråga (??) Mvh trodde aldrig jag skulle vara en person som frågar såna frågor men nu är jag det så hej. Jag bor i en liten etta på söder, 25 kvadrat, med arbetskök och liiiiiiiten hall, men större ”vardagsrum”. Jag vill verkligen tapetsera hallen i en ljus tapet från svenskt tenn, för att få hallen att kännas mer som ett eget rum = lägenheten känns större. Men nu säger jättemånga att det kommer göra att det känns mindre? Men jag tänker att det är tvärtom? JAG VET INTE. Tänkte att du är ju expert på rum, så vad tror du? Finns det nån gyllene regel jag kan vifta med som säger att tapeter är livet?
KRAM!

Hej! Hallar är ju redan så himla små, så det gör ju inget att drämma till med lite tapet! Jag tycker absolut att du kan tapetsera din lilla hall. Eldblomma och Vårklockor från Svenskt tenn ovan är mina favoriter! Puss.

Elsa var kan jag hitta dina mumsiga recept. Jag har haft en liten återgång till kött men var vegetarian innan i 22 år. Nu tänker jag återgå till detta och din mat ser så god ut.
Kram

Hej! Antingen trycker du på recept i mina kategorier eller så söker du på Elsa Billgren recept vego på google tex så hittar du massor! Kram!

Alltid lika härliga bilder & vilket underbart hem Malin har! Vet du märket på hennes fina lampa över bordet? 😍 Kram 🌸

Jajamensan, det är Josef Franks klassiker som kallas för Carl Larsson-lampan, finns i nyproduktion här! Fast jag vet att Malins är vintage.

Måste bara fråga om du vet vart Malin köpt grytunderlägget med norden?! SÅ fint! Kram på dig

Det är Estrid Ericsons klassisker från 1940, finns här!

Translation: A bunch of questions and my answers.

(0)
(0)
11 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar