Annons
Annons

Fredag i Paris


 

God morgon lördag från Paris! Jag har sovit mitt livs (okej, två år) första hela natt! Från 22-07, nio härliga timmar utan ett endaste avbrott. Känns helt otroligt, som att jag borde fira. Det ska jag gör också, med god mat och shopping, hehe.

Annons

I eftermiddag åker vi hem till Stockholm. Här i Paris är det 6 grader och sol, kan tänka mig att så inte är fallet där. Det ska bli spännande att se om vi är klarammade nu, om dessa två nätter gjort att det är avvänjt och över? Ett och ett halvt år ammade jag i så fall, vilket inte känns särskilt länge när man skriver ut det, men det har verkligen känts ”onormalt” länge när jag tänker på hur det har varit. Jag har fått ”oj” reaktioner på amningen sen han var ett år ungefär, men när jag pratar med mina vänner som slutade amma tidigare säger de att de gott hade kunnat hålla på längre så här retrospektivt. Det verkar finnas en regel att man ska börja sluta vid ett halvår och så är det med det.

När jag kommer hem ska julen börja på riktigt hemma hos oss. Men mer om det imorgon för nu ska vi kasta oss in i en himla massa bilder från min fredag i Paris, igår alltså! Här kommer det:

Dagen började med frukost på hotellet. Vi bor på Hotel Panache om någon missat och undrar.

Dags att göra stan!

Alla är så hippa i våra kvarter.

Vi tråcklade oss neråt igen som sist, genom pelargångar och arkader.

Till mina favoritkvarter, de gömda bakom Louvren.

Mamma turistar.

Sen kom regnet lagom till att vi skulle stå i kö, tur att vi hade köpt biljetter innan och inte behövde vänta.

för att se Dior på Les Arts Décoratifs!

Som jag längtat efter detta, och jag blev inte besviken. Utställningen var helt otroligt hängd, med mängder av föremål att titta på och tråna efter.

Jag älskar allt som är trädgårdsinspirerat, och tycker det är så fint när de blandar årtionden så här.

Klassikern från 1947, som startade den nya optimistiska stilen. Jag berättar om den här.

Vilken pang-utställning!

Den är öppen till 7 januari, se om du hinner säger jag.

Efteråt gick vi till Asteier de Vilatte som ligger nära.

Dog porslinsdöden

Och köpte med mig något fint. Här även ett mellispäron.

Dags för lunch! Fast först letade vi efter en bröstpump till mig på tjugo apotek, no luck.

Dränka bröstsmärtesorgerna med lite decemberrosé.

Vi åt fisk på klassiska Bostrot Vivienne. Perfekt för glutenintoleranta!

Sen promenerade vi mot rue Etienne Marcel och vintagebutikerna där.

Köpte lite vintage och var casual.

Hejhej.

Sen gick vi mot mammas favoritställe i hela Paris, förutom gym suedois (franska friskis).

Svenska institutet! Här bodde mamma i en månad för två år sedan, ev av tre gånger hon bott i Paris på konstuppdrag.

Vi fikade och smygtittade på Lars Norén som satt vid bordet bredvid och åt livets godaste sega citronkaka.

Sen råkade jag slänga mitt kontokort i en soptunna tillsammans med resterna av en bröstpumpsförpackning jag äntligen lyckats hitta på ett apotek. Men det upptäckte jag när vi skulle till Picassomuseet sen och inte hittade det i plånboken. När jag rusade tillbaka stod en herre och letade efter bra grejer i soptunnan och såg väldigt förvånad ut när jag fiskade upp ett bankomatkort på en sekund. Sen tittade vi iallafall på konst.

och utsikten.

och fredagen avslutades på vårt go to-ställe cafe de l’industrie där jag lärde mamma att äta sniglar. Fin och fullspäckad fredag i Paris!

(0)
(6)
(1)
8 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar