ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Fyndat i norr – ett belgiskt hotell

Jag kom hem med ett gäng fina saker från vår tripp till norra Gotland och de gick alla i så härligt tema! Ett gammalt franskt hotell, eller kanske Belgiskt? Tänker att Poirots hotellfrukost skulle innefatta dessa sakerna, och för mig är det kanske den ultimata stilen. Brukar oooha och aaaha mig igenom alla gamla deckare som utspelar sig på 30/40-talet, pga miljöerna och grejerna då.

Annons

Ni vet att jag letat efter en sån här? Nu hittade jag äntligen en! På Perspective studio i Rute fanns den. Jag slog till på den största storleken, så får jag plats med hela frukosten under så både flugor och getingar håller sig borta.

Annons

Så fin! Glad att jag har en sån här på Gotland där det verkligen behövs.

Fint o fult i Bunge hittade jag det här gänget med fina prylar.

Underbara glas om är kantiga på utsidan och runda inuti. Passar för champagne, lilla rödvinsglaset, juice på morgonen, bubbelvatten eller blomma i.

Annons

Älskar dessa gafflarna. Köpte de mycket för uppläggning, tex ost och charkbrickan.

Kaffekannan är helt perfekt för en arbetsdag hemma. Två stora koppar ryms, så denna ska få följa med till Stockholm.

Annons

Ni vet ljudet när locket går ner? Så franskt café-igt!

Finaste tårtspaden jag sett. Vi har använt en plaststekspade så denna är välkommen ner i kökslådan för nästa års sommartårtor.

En avlång spegel som jag tycker passar huset väldigt bra. Svart är så snyggt med allt vitt, beige och grått vi har här. Det finns små hål i den för krokar, så såna ska jag hålla ögonen öppna efter på loppis och sätta in. Sen kanske den får hänga på övervåningen med smycken, en kimono eller handdukar på krokarna.

Annons

Här hamnade denna förresten! Passade bra på väggen och tog inte någon plats vi annars behöver.

4 kommentarer till “Fyndat i norr – ett belgiskt hotell”

 1. Elsa skriver: 5 augusti 2018 kl 17:38

  Ååh så himla glad att du fick tag på en till slut i rätt färg! Kram! (Elsa som hjälpt dig på insta!)


 2. Agnes Gustavsson skriver: 5 augusti 2018 kl 23:31

  +1 på Miss Fischer’s! Älskar den serien! Miljöerna och kläderna är helt fantastiska, längtar så efter filmen!!


 3. Sofia S skriver: 6 augusti 2018 kl 16:00

  Bra fyndat! Men jag kan inte ta ögonen från ÖVERKASTET (filten?). Den är säkert hemskt unik och omöjlig att få tag på. Eller?


 4. Karin Hulten skriver: 8 augusti 2018 kl 11:14

  Åh, det ser ut som om glasen är Karlberg. Så fina och funkar utöver allt annat finfint som vas för korta blommor 🙂


Dela på:
Laddar