Förra året var ju påsken i mars redan, och jag tror det är därför jag känner mig så längtansfull. Det är också andra året vi kommer fira på Gotland med hela familjen, och två gånger är ju en tradition visst? Det är tryggheten i att veta vad som kommer hända, hur det kommer dofta i trädgården, knarra i trappan, hur kallt det är när man kryper ner under täcket första gången, hur solen letar sig in genom sovrumsfönstret och väcker mig innan de andra på morgonen. Hur det känns att kliva in i skafferiet och plocka ägg från vår stora ägghållare, knastrande brasor och sen när alla kommer och vi spelar Alfapet, dricker champagne och byter påskägg med loppisfynd. Så mysigt. Så fastän det är flera veckor kvar till påsk smygstartar jag planeringen nu! Detta är några saker jag tänker på inför årets påsk ↓ Påskliljor! Vår punschveranda kommer ju vara helt nyrenoverad och klar till påsk så jag vill fira det med att skapa någon slags påskbord som man möts av precis när man kliver in. Vi har ju ett vackert gammalt slagbord som brukar stå där, och på det vill jag ställa en enorm vas med påskliljor från trädgården, en korg full av ägg, lägga fram några påskkort och pynta fint. Så man får stämningen sekunden man kliver in. Fint att bryta av påskliljorna med några kvistar från trädgården också. Påskliljor är så vackert i silverkaraff. Man kan ha dem i dukningen, ett enkelt sätt att pimpa servetten på. Den här buketten blew my mind! Wow. Tänk om man skulle få ihop nåt sånt till ladugårdsbordet? Ägg! Vi har ju mycket bondgårdar och höns i närheten så en av de första dagarna åker vi runt och fyller upp korgen inför alla frukostar och påskpysslet också såklart! Man vill ju ha ägg på all mat under påsken. Enkla smördegsfyrkanter blir ju festligare med ett knäckt ägg på innan de åker in i ugnen. Recept här! Sigge och Anna har lovat att de ska stå för all matlagning. De brukar börja på morgonen, lyssna på musik och sen bara lagar de och lagar. Helt underbart! Gravad laxsida kommer det såklart bli. Smörig och salt, citronig och helt ljuvlig. Recept här! Äggen får vara dekoration också. Så fint att ha många av varje fast enkla saker. Jag tycker att de små marsipankycklingarna på fat var så himla fint så här. Kanske köper jag med några från stan. En sväng förbi Svenskt tenn innan påsk är givet. De är bäst på den brokiga, färgsprakande påsken. Kanske slår jag till på några äggvärmare i år? Ägg på påskens viktigaste grönsak, sparrisen! Mmmm. Med löjrom på också om man vill. Recept här. Förra året fick vi glasägg från Svenskt tenn av Sigge och Anna i påskpresent. Jag längtar efter att få skapa en trälåda med allt påskpynt som sen får åka fram år efter år. Kanske addera några vackra porslinsägg att hänga på alla gästrummens dörrnycklar? Hur mysigt vore inte det? Undrar vilken sorts påskägg det blir i år? Kanske finchoklad? Och efterrätter är ju så härligt att dekorera med påskgodis. Titta bara på dessa marängbakelser. Recept här! Drömmen vore ju att hitta en allmogetupp på loppis. Som kan stå uppe på svarta skåpet över påsk. Precis som min farmor hade det. Kransar ska jag självklart göra. Till väggarna i ladan. Fint när de är brokiga och påminner om fågelbon. Slutligen så funderar jag en del på det dukade bordet i ladan. Hoppas vi kan sitta där och att det inte är för kallt! Jag tror jag kommer skippa duk, men kanske köra löpare. Fylla upp med all mat och tända massa ljus. Vi har ju ingen belysning där inne utan förlitar oss helt på solens strålar genom faluplankorna. Och de öppna ladugårdsdörrarna. För att få in lite färg, pastellfärgade ljus. Kanske servetter eller porslin i ljust lindblomsgrönt? Små detaljer som rivna sidenband runt servetterna. Och citrus på bordet, alltid vackert att dekorera med frukt! ✨ Vad har ni för tankar, traditioner och längtan inför påsk? Puss! Alla bilder finns i min Pinterestmapp Påsk