Hej och glad augusti! Bästa månaden börjar nu. Årets ägglossning, när bokpappret doftar nytt, man får bestämma helt själv vem man ska bli som människa (nåja), börja om och allt är möjligt! Suget efter att börja jobba, ha kavaj, ta en drink på en uteservering i stan med sprillans sandaler, sminka sig, bara promenera genom Stockholm och titta på människor är här. Men jag har lite mer än två veckor kvar här på ön innan jag lämnar för en snabb natt i stan och sen vidare mot Österlen. Sen börjar höstlivet, så det är långt kvar. Men mysigt och pirrigt att längta, eller hur? Planera höstgarderoben, skriva listor och fantisera. Här kommer bilder från den femte veckan på ön. Vi börjar med kräftskiva och slutar med somrig pasta. Lets go! Ett snabbt morgondopp började onsdagen med. När solen har legat på kan det vara 26 grader i havet, men har det regnat kan det sjunka till 11. Så det är risky. Idag var det riktigt varmt. Frukost dukades upp. Ladan pyntades. Kräftooooooor! Idag bokade vi ett kilo till bara Pontus och mig och vår årliga lilla kräftskiva med kantarelltoast som kommer äga rum nästa helg. Alla kuddar ut till ladan. Dahliasäsong! Lilla Ebba. Lurig bloggare i rött. Kopiera den här brickan om ni vill ha nåt gott. Kompisar!! Det blev torsdag. Inte pigg alls när jag vaknade. Lite mysgos och en liter vatten räddar upp. Frukost i vardagsrummet medan barnen lekte. Lagom puffig. Det blev några koppar kaffe på torsdagen. Sen blev jag pigg och glad när vårt utebord kom! Lynn tog ett foto på oss på promenaden. Sen var jag sugen på grönsaker i ugn och massa getost med honung. Fredag, en lugn dag. Jag sprang längs med åkrarna. Gjorde en sallad till lunch, recept hittar ni här. Det blev lördag och ordningen var återställd! Två dagar efter en kräftskiva är jag tillbaka på banan. Man är inte 25 längre. Nikita sov under sängen. Vi kollade på Sigge på tv! Sigge blir ju min kollega i höst på Konstakademin och vi smider stora planer tillsammans. Familjeföretag nästa? Mysigt hemma i köket. Buketten håller än. Jag har satt upp en loppisfydad tavla här också, kändes landställemysigt! Efter frukost åkte vi till Siri och Viktor i Katthammarsvik och kollade på fotbollen och lekte. Jag lajvade Carrie Bradshaw med svart bh under vit blus. Vi åt lunch på mysiga hamnkrogen i Herrvik. Sen badade vi på den tomma stenstranden som ligger bredvid. Värdigt att vara förälder! På kvällen gjorde jag en pasta som blev otroligt god om jag får säga det själv! Testa gärna den! Här kommer receptet: Fettuccine med sparris, zucchini, dill och citron 🌾🍋 Du behöver, för 2-3 personer - 250g fettuccine - 1 knippe sparris - 1/2 liten gul zucchini - 2 klyftor vitlök - God olivolja - ca 80g parmesan - 1 äggula - 1 knippe dill - Zesten från 1/2 citron - Flingsalt - Svartpeppar - 1 nypa chiliflakes 1. Sätt på saltat vatten i en kastrull. Bryt av topparna på sparrisen och lägg undan. Bryt bort den träiga delen och skiva stjälkarna i ca 1 cm stora bitar. 2. Krossa vitlöksklyftorna med en kniv och finhacka. Skiva zucchinin tunt. När vattnet kokar, lägg i pastan. 3. Ringla olivolja i en kall stekpanna, lägg i vitlöken och sätt plattan på medelvärme. Lägg i de hackade sparrisbitarna och zucchinin. Krydda med flingsalt och chiliflakes. Stek under omrörning i ca 5 minuter. 4. Skeda i några msk pastavatten och krossa sparrisen något med en träslev. Lägg i sparristopparna och låt dom bli varma. 5. Häll ur pastavattnet ur kastrullen, det gör inget om det finns lite kvar i botten, och rör i sparris och zucchiniblandningen. Riv i parmesan och citronzest. Hacka dillen, knäck i en äggula och rör i. 6. Lägg upp pastan på ett stort fat, toppa med olivolja, citronzest, rejält med nymalen svartpeppar och servera med mer parmesan. Klart! Lördagen avslutades med att det bara var vi igen, järngänget. <3 Vår lilla kvällspromenad. Två veckor kvar! Puss