Pontus, Lynn och jag åkte med min bror Sigge och hans tjej Anna till Gotland en spontanhelg i slutet på oktober. På fredagssmorgonen möttes vi av gula löv och träd i soluppgången. Lynn och Pontus går alltid ut i sina pyjamasar med Nikita på morgonen och kissar i kors. Killar va. Sen kastades det runt i sängen. Medan jag dukade upp frukost till alla. Grekisk yoghurt med kakaogranola och björnbärs och blåbärskompott. Hembakta frallor, lagrad cheddarost och äppelmust med massa is. Buketten från stan var med såklart, den hade mer att ge. En liten eld i brasan och kaffe i favoritkoppen. Varför är det så gott att dricka varm dryck ur emaljmuggar? Känns nästan som att man är utomhus. Jag bakade en körsbärs och björnbärskaka med mandelstrusel som blev urgod. och sen var det fotbollsturnering i trädgården! Nikita är striker (såg ni fotbollsreferensen där!) och Lynn är flygande målis. Sprumpbyxväder. När det var bakat, bäddat, fotbollat och klart åkte vi till Herrvik som är en ny Gotlandsupptäckt. Ett urmysigt litet fiskeläge med hamnrestaurang och massa fina promenadstråk. Vi stod uppe på klipporna och skrek rakt ut i vinden av pepp och ruslycka. Gotland är bääääst och ikväll ska vi dricka viiiin!! När vi kom hem kalla om tårna och hesa gjorde jag en jordärtskockssoppa med bakad camembert och rostade frön. Slurp! Här kommer recept: Jordärtskockssoppa med camembert 4 personer, 30 min 500g jordärtskockor 4-5 mjöliga potatisar 3 vitlöksklyftor 1 sharlottenlök 25g smör 7 dl vatten 1,5 dl vispgrädde 1 rejäl nypa flingsalt Några tag med pepparkvarnen 1 tsk citronsaft 250g camembert 1 knippe timjan 2 dl blandade frön (jag tog pumpa, linfrö och sesamfrö) 1 msk olivolja 1. Sätt på ugnen på 175 grader. Finhacka jordärtskockorna och potatisen i 1 cm stora kuber med skalen på. Finhacka vitlök och sharlottenlök. Fräs allt samman i en tjockbottnad gryta med smöret i ca 7 minuter. 2. Addera flingsalt, citronjuice och svartpeppar. Häll över vattnet och låt puttra i 10-15 minuter eller tills allt mjuknat. Tryck ut bitarna lite med en träslev. Addera grädden och smaka av. Häll på ytterligare lite vatten om soppan blir för tjock. 3. Baka camembert i ugnen ca 10 minuter. Rosta frön i en torr stekpanna med lite flingsalt. Ringla lite olivolja på soppan och toppa med timjan. Efter lunch absolut vila i soffan allihopa. och kaka. Sen eftermiddagsspringen, den härligaste före middag och vin. När jag kom tillbaka stod Pontus och målade om fönstren till ladan. och Lynn tittade på tv. <3 Efter middagen spelade vi Alfapet och drack champagne framför brasan hela kvällen. Exakt det som huset på Gotland är till för tycker jag. En känsla av lägereld för hela familjen. Det var den fredagen på ön. <3