God morgon! Följ med en fredag till Gotland. Klockan är 06.39 när den här bilden togs. Otroligt ljust det är nu! Några timmar senare var alla uppe och ute. Fönster öppet och sängkläder överallt. Just the way I like it. Till frukost gjorde jag en enkel rabarberkompott till yoghurten och granolan. Jag åt en megagod rabarberkompott på Ett Hem en gång och frågade vad deras hemliga recept var. Rabarber och socker svarade kocken. Kändes rimligt. Enkelt är ändå alltid bäst när det kommer till mat. I den andra skålen de första svenska jordgubbarna och så några hallon. Med mjölk. Dags att klä på sig. Jag tog fram den här vintageklänningen som vi hade lite diskussion om sist. När är den ifrån egentligen? Jag trodde 30-tal men några i kommentarsfältet sa bestämt att det var 60-tal. Låt oss kika närmare. Den är ju lite för tajt för mig så jag tror den egentligen ska sitta mer löst och inte lika figurnära. I det lättaste siden. Fantastiskt arbete i detaljerna. Små klädda knappar och tunna band i nacken. Finaste jag har! Lynn hade ingen lust att sitta inne och vänta på mig när jag höll på med en klänning. Han ville fiska med håv. Så vi drog ner till Ljugarns strand. Vid bastun finns en spång rakt ut i vattnet. Det blev ingen fisk, men en mysig promenad. Vi messade Kickan och frågade om vi fick komma förbi Gangvide farm och köpa hennes goda ägg. Det fick vi. och ni vet ju vem som bor där? Morfar!! Äkta kärlek här. Snälla kan vi behålla honom?? Jag förvandlas till kanin när jag håller honom. Vi gullade lite med kaninugnarna som växt till sig. Nästa stopp Kuriåsa. Jag behövde en ny skärbräda så det blev det. Inte det här skåpet, som jag tycker att någon annan ska slå till på. Förutom skärbräda kom vi hem med två krukor löjtnantshjärta, sättpotatis, vin och hantlar. En perfekt mix som beskriver mig exakt. Snabb lunch mellan gräv och sådd i form av rester från igår. Linsgryta med yoghurt, massa gurkmeja och koriander. Sen gjorde jag en krans till ladan av hägg, hundkex och äppelblom. Jag har börjat göra kransar utan ring inuti, bara med själva stjälkarna, som Maria Blom på Rosendal lärt mig. Det tar bara nån minut, men gör det så himla härligt och känsla av ombonat. Att detta är vår lada? Älskar henne. Det mörka som tittar fram längs med väggarna är jord som jag sått massa ängsblommor i, ska bli spännande att se vad som tar sig! Dags att inviga ladan med en fredagsgrillmiddag. Kronärtskockor, spetskål, citroner, gotländsk sparris och färsklök på grillen. Två sorters sallader på grönsaker från Paulas i När, avokado, gräslök och mjölkig buffalomozzarella, baguette från bageri Bosarve i När och fransk färskost med valnötter som smakar jordigt och spännande. Riktigt krämig green godess-dressing till allting. På grekisk yoghurt, avokado, fetaost, babyspenat, basilika, mynta, persilja, vitlök, citronzest och saft plus olivolja och flingsalt. Slurp. Perfekt att doppa kronärtskocka och sparris i. En tallrik sommar. På kvällen drog jag på mig byxor under och så tog vi den vanliga kvällspromenaden.Klart slut från min favoritplats.