På söndagen på Gotland vaknade jag upp av att den här solstrålen ville läsa Pettson och den läskiga gäddan som Lynn tror är en krokodil. Så glatt morgonhumör! Tar åt mig all ära där. Mitt bästa är all god mat när när man är på Gotland. Frukosten som dukas upp varsamt och noga. Här lägger jag krut på gröten. Idag fick det bli blåbärssylt och björnbär med hasselnötter och havremjölk. Favoritgrej när mjölken blandar sig med björnbärssaften. Mitt frukostgäng planerar dagen. Men innan vi gör någonting måste jag bädda och stuva undan. Är ni också så? Det är så himla skönt att komma hem när det är fint! Mira dricker ur vattentunnan okej. Vi åkte till hotel Stelor! En favoritplats på ön. Där händer det alltid saker, året runt. Det är fortfarande prunkande grönt. Men snart blir träden röda. Kanske nästa gång vi är här i oktober. Ska ta exakt samma bild då så får vi se. Är det bara jag eller är min man en exakt kopia av Tom Cruise???!! Hehe. <3 Försöka mysa i en hängmatta med en treåring. Resultat, man får ett ruttet päron i ansiktet. Men på riktigt, hur härlig är septembersolen en söndag när allt bara funkar? Ingen stress, press, oro, något jobbigt. Bara småsaker som försvinner i dimman när allt är så vackert och doftar starkt. Som detta bordet med ekogrönsaker från Buters eko. Vid såna här bord kan jag aldrig hålla mig. Det bakades pizza i vedugn också! Klar och redo för topping, tur man kom hungrig. Men först tog vi en titt i ladan. Det pågick förberedelser inför höstmarknaden 19 okt, då är det loppis här också. Vi pratade med My om sommarens spelningar som Pontus bokar och om ön, säsonger och mat. Sen åt vi pizza med potatis och rosmarin. Jag har sagt det förr och säger det igen: ju färre ingredienser på pizza desto godare! Degen är dock det viktigaste. Seg som tusan gillar jag den. Mmmm. Kakbuffé till efterrätt, ja tack! Sen kunde jag inte hålla mig längre utan gick loss på ekobordet. Efter Stelor åkte vi till Koviken som är ett naturreservat som ligger väldigt nära. Där finns ett känt kapell som är populärt att gifta sig i. Fattar varför, så himla dramatiskt enkelt vackert här. Som att tiden står still. Och självklart när man är i en gammal fiskevik så blev det grått och murrigt och började dugga. Vi åkte hem efter en stund. Fint att den här blomman hade små blommor i mitten. Det är inte superkallt än, men det är perfekt tid nu att börja mysa! Framför brasan, i kofta, med te. När ska man annars passa på att njuta om inte nu? Buters blommor åkte ner i en vas. Och sen gjorde jag en enkel pasta på rotfrukterna och tomaterna som jag lät ugnsrosta länge och sen rörde ihop med tomatpuré, rödvin och lät gå lite till tills det blev en härlig pastasås. Då toppade jag med parmesan och svartpeppar. Rödvin till framför brasan, mer söndag än så kan jag inte komma på. ?