Jag är så oerhört pepp på påsken i år! Det är samma känsla varje år, påsken är oerhört välkommet med vårens första festligheter och Gotlandsresa. Visst finns stora vida världen, men det som gör mig lycklig på riktigt är att vara med familjen och öppna upp huset! Det första spadtaget, glaset vin, grillmiddagen i trädgården. Om än invirad i mjuka tröjor men förhoppningsvis i ett hav av Skilla mot en faluröd och solvarm ladugårdsvägg. Inför påsken i år har jag samlat lite tankar och ideer. Låt oss kika: Jag skickade den här bilden till Sofia inför en grej vi ska göra imorgon och kände direkt att detta blir min färgskala till påsken i år. Blekt och bränd gul, crème och klorofylligt grön. Inte för romantiskt men ändå påskigt. Doftande bleka narcisser är påskens blomma. Om jag får välja hoppar vi över fjädrar och dekorationsföremål och fyller huset med knoppar, chokladägg och marsipangodis istället. Annan dukningsinspiration hittar jag hos The Apron i Hellerup. Tablett i lager, blommigt porslin och rosa glas. Inte så traditionsenligt påskaktigt kanske, men just vårigt och lätt, så som jag gillar påsken bäst. Lite engelskt, lite danskt. På kroppen vill jag helst ha skira vintageklänningar från 1930-talet. De här två småblommiga la Agnes upp och de kommer säljas på Antikmässan som är i helgen. Kanske måste jag lyckas ta mig dit på något sätt? Gustav, åker vi? Jag älskar att följa Kitty Coles och blev så glad av bilderna hon la upp från en utomhusmatlagning. Pittoreskt vid en bro och å, inget storartat bara naturnära och goda saker. En liten röd pall som bord. Ett perfekt påsksnacks om du frågar mig! Hon visade den här superpavlovan som jag blev så glad av! Kanske måste vi svänga ihop en i påsk. Med glasrabarber och apelsincurd. Om du gillar Kittys mat så kommer hennes kokbok Make more with less den 4 april. Den står på min önskelista. Malene Malling bjuder alltid på så mycket fin inspiration. Jag tyckte att det var så fint med en magnoliakvist så här i enkel glasvas. Kanske blommar något av våra träd till påsk så man kan sno en kvist. Man vet ju aldrig hur det blir på påsken, det kan vara snö eller riktigt varmt. Just enkel mat tycker jag är så gott på påsken. Man måste inte ha stor buffé och alla klassiska tillbehör om man inte vill. En tallrik med varmrökt lax, potatis, brynt smör, färsk pepparrot, kapris och krispig gurka är minst lika trevligt. Ugnsbakad hel laxsida är också en festlig rätt man kan göra till många. Jag undrar om lammen fötts än på lammgården bredvid oss? Brasa och plock står absolut på to do-listan. Alfapet är ett måste! Spelar ni också brädspel på påsken? Äggjakt blir det såklart. och en utflykt i skogen. Det har vi hela lovet till! Men mest längtar jag bara efter att få vara tillsammans. Kom nu påsk! 💛