Nu kommer en genomgång av våran ladas resa från dass och bös till hönsgård och matsal! Det har ju varit en resa i många steg, men nu är det äntligen klart, invigt och känns så himla härligt. En favoritplats som äntligen skakats till liv. Vårt sommarhus har fått ett helt nytt extrarum och ett hem för hönsen som bor hos oss på somrarna. När vi köpte huset användes ladan mest som förvaring av gammal ved, och i den bakre delen där djuren tidigare haft sina boxar hade det byggts ett dass. Men vi hade andra planer. Vi drömde om att skapa en matplats där alla våra vänner kunde få plats och där vi kunde sitta länge om sommarkvällarna. Så förra sommaren hjälpte våra vänner till med att rensa, dona och tömma utrymmet på gammalt bös. Gustav gjorde en megainsats och högg all denna veden. Och en dag i oktober för prick ett år sedan när vi åkte tillbaka för en av höstresorna överraskade Pontus mig med att ha styrt upp så vår hantverkare Benny som vi brukar anlita hade varit där efter sommaren och renoverat. Nu var innertaket borta på den delen som skulle bli matsal. Grus var lagt. En ny tröskel gjuten och dasset borta. Så underbart att ljuset kan flöda in. Jag fick ett pepp-ryck och beställde på dagen ett långbord från Olsson & Jensen som hade rätt mått och patina. Det kom på några dagar. Och stod på plats tillsammans med en bänk. I det gamla dasset byggde vi ett hönshus. Och så testade vi att hyra höns över sommaren. Det var så mysigt! Här kan de gå fritt rakt ut i trädgården och härja. När kvällen kommer går de in och värper sina ägg. I somras hade vi allra första riktiga middag i nya gamla ladan. Dukade upp med pasta, vin och tända ljus. Ost, chark och egengjord krusbärsmarmelad. Gamla lador har en speciell dragningskraft. Allt blir vackert mot bakgrunden, även det enkla. Gustavs kransar torkade vackert över sommaren. Han och Lizzie lindade murgröna som växer på vår fasad runt gamla tunnringar och hängde upp över bordet. Jag är så glad för vårt fina extrarum! Det rymmer allt jag älskar. ?