I lördags eftermiddags kom vi alltså hit till ön. Allt såg frid och fröjd ut, tills vi kikade i soptunnan under diskbänken och hittade fyra döda möss som måste klättrat ner där och inte kommit upp. När vi sen öppnade dörren till skafferiet möttes vi av en otrolig stank och en stor blodpöl på golvet! Vem har dött här?! Lyckligtvis ingen. Det var bara Pontus frysta vinbär som smält när elen gått för några veckor sedan och tillsammans med något paket fiskpinnar skapade en välkomnande doft. En timme av sanering och på med elen igen så var vi redo för nio dagar på vår favoritö i vårt favorithus! Jag började med att plocka in lite frukt från de dignande träden så vi hade nåt att snacksa på. Äpplena smakar friskt, syrligt, sött och lite kanel. Sen var det dags att laga den första middagen på det vi köpt i stan. Morötter, kantareller, goda ostar, tomater, nötter - allt som är gott! Jag gjorde råris med stekta kantareller, körsbärstomater, ugnsrostade karamelliserade morötter, parmesan, pekannötter och körvel. En creme fraiche och fetaoströra till och ett glas rött! Vi vaknade på söndagen till sommarvärme. Tur var väl det eftersom det skulle vara en heldag i trädgården. Lynn fick hjälpa Pontus att mala kaffe. Första frukosten är speciellt god. Gotlandslimpa med lagrad goudaost (min nya favorit!) och havregröt med plommon och äppelkompott från våran egen frukt. Mums. Sen gjorde jag mig i ordning i badrummet. Här i lilla skåpet bor Gotlandsprodukterna. Dags att skörda! 🍎🍎🍎 Berättar om plommonen och allt gott vi ska göra med dom. Världens lyxigaste söndag i naturen!! Den bästa platsen att vara på så här års. Vi plockade dahlior. och åkte till havet. Sen hem till söndagsmyset. ✨ Måndag morgon på ön. Inte fy skam att börja veckan så här! Egen must och egen kompott. Jag såg ut så här, i blus från Arket, jeans från H&M och loppisfyndad väst från Röda korset i Hemse. Man får njuta den lilla stunden sommarfärgen är kvar i huden. Det skulle vara en sån där knäpp dag med kallt och blåsigt på förmiddagen och 23 grader och sol på eftermiddagen. Vi åkte till Närsholmen och försökte att inte blåsa bort. Familjen! <3 Passar på. På eftermiddagen sprang jag mina första 8 km sen i somras. Det gick långsamt men det var så härligt! Sällskapet. och vyn. När jag kom hem började vi göra massa saker med alla plommon för att de inte skulle bli dåliga. Jag gjorde en inläggning med vanilj, kanel och stjärnanis efter detta receptet, en galette som kommer som recept snart och kompott. Sen målade vi, plockade, diskade, städade och fixade. Som man gör när alla är hemma i ett hus hela dagarna. Till middag blev det rårakor med rom, räkor, creme fraiche, dill och rödlök. Världens enklaste middag! Jag bara river fast god potatis och steker en urkramad näve av den i smör och rapsolja i ca fem minuter per sida. Skalar färska räkor och toppar med det som är gott! Sen var det tisdag men det har vi inte plats för här. Höst snart! 💕