Glad fredag! I övermorgon åker vi till Gotland igen och då börjar påskledigheten. Först har vi några dagar när vi ska hälsa på vänner och fixa hemma men sen kommer stora familjeinvasionen och huset blir helt fullt över helgdagarna, så mysigt! Påsken är verkligen en favorithögtid eftersom den är så lång och man kan lägga upp traditionerna för dagarna lite som man vill. I vår familj har vi tex ingen speciell dag vi äter påsklunchen på utan planen är att dagarna smälter samman och blir ett, den ultimata ledighetskänslan, visst? Jag har sparat ner lite bilder på saker jag är sugen på att göra och ta med mig mentalt under högtiden, som The hackney gardeners härliga påskliljevy här tex. För vem vill inte att påsken ska kännas som ett gäng lata vårdagar på engelska landsbygden? Inte mig emot iaf! Som ni redan har förstått är jag djupt nere i trädsgårdsplaneringsträsket och påskens största to do förutom att lata sig och umgås med familjen är att ta krafttag ute i trädgården. När mina syskon hälsar på har vi dessutom extra händer som kan räfsa, klippa och gräva. Vi kommer inte skapa en köksträdgård som här på Hotel The Monica, men viktigt att ha en drömkänsla att gå efter! Förhoppningsvis har alla påsk och pingstliljor som växer fritt i trädgården och dikena runt vårt hus ploppat upp så jag kan ta in stora fång och sätta i tennvaser och lerkrukor. Just tennvas till narcisser och vårträdgårdsblommor av olika slag är så fint! Jag är inte alls sugen på en påsk som är polerad och tjusig. Vill bara ha familjär känsla av det som finns runtomkring. Ett härligt stökigt vårkök som här hos Clare de Boer, mitt absoluta favoritkonto att följa på Instagram. Inspiration en masse! Mmmm, det måste bli en riktigt påskpaj, eller hur? Jag är också sugen på att göra egen lemonad och ha i en kanna i kylen att ta fram och dricka med massa is, mynta och kanske bubbel på kvällen framför brasan när vi spelar TP. Nästa gång jag är i Köpenhamn ska jag slå till på några av de här glasen från Apotek 57. Visst är riktigt tunna och riktigt tjocka munblåsta glas de härligaste att dricka ur? Riktigt rejäla för lemonad och suuuupertunna för bubbelvatten. Maten har Sigge lovat att han ska vara ansvarig för så jag kan springa, baka, njuta och påta i trädgården, men några luncher kommer jag vilja göra. Kanske något i stil med Fatmas rätt? Ugnsrostad potatis, varmrökt lax, rom, salladslök, krasse, snabbpicklad rödlök, dill och creme fraiche med kapris och cornichoner. Men jag skulle toppa med massa citronzest också och ringla lite olivolja över alltihop. Eller bara nåt enkelt som här från Gill Meller. Rostat surdegsbröd med löskokt ägg och den första sparrisen. Jag har lovat Sigge och Anna att vi ska åka till Herrvik och gå den fina promenaden uppe på klippavsatserna. Där vågorna är meterhöga och det dånar mot berget. Det är en sån frihetskänsla att få ta in allt det stora mäktiga. Sen måste vi såklart till Gangvide farm där vi köper ägg. Att ha en stor gammal träskål med kökshandduk i fylld med brokiga ägg är det påskigaste härligaste jag kan komma på. Jag vill fylla köket med grönsaker och dricka iskallt krispigt vitt vin. Chablis och Chardonnay. Suget efter funkiga naturviner är inte längre lika starkt, jag vill ha krispigt och kristallklart. Duka enkelt men vackert med mina loppisfyndade tunga bestick som jag precis fått lära mig kallas Baguette i modellen. Sen blir det äggjakt såklart! Vad har ni för påskäggsrutiner? Vi brukar gömma två ägg i trädgården. En fylld med små leksaker och en fylld med godis och rita skattkartor till dom så Lynn får leta. Jag eldar på kanterna till skattkartorna precis som pappa gjorde åt oss när vi var små. När jag var liten hade vi dock en annan rutin med påskgodiset. Eftersom vi alltid var i stan över påsk fick vi varsitt tomt ägg och så gömde mamma och pappa godiset runt om i lägenheten så fick vi leta och fylla våra egna ägg. Men ibland kunde man hitta förra årets hårda godisar. Älskar ändå rutiner och traditioner man minns från barndomen, eller hur? Jag ska bara packa med mjuka, sköna kläder som jag kan skrota runt i med fårskinnstofflor. Det ska bli så himla härligt att komma iväg! De senaste veckorna har verkligen varit fullproppade med jobb. Jag tror jag behöver den här luften och att ta i lite med kroppen till ljudet av vårfåglar. och avsluta dagarna prick här!Hur ska ni fira påsken i år? 🍃 Puss.