God morgon! När ni läser detta ligger jag i min säng i stan och vaknar sakta upp för att snart rusa iväg och börja höstterminen pang bom med en heldag full rulle morgon till kväll! Därför är detta blogginlägg förinställt. Jag vill ta er tillbaka till den sista helgen på ön för den här sommaren. Fredagen började med att sovrummet badade i sol. Att ha morgonsol i ett sovrum kanske inte låter optimalt men det är en av de bästa sakerna med huset tycker jag. Att sakta vakna av att gult ljus fyller rummet, dröm. Lynn och Pontus sover sig genom allt ändå. Jag kände mig taggad på höst och testade en höstoutfit jag längtar efter att få bära. Kjol i ull som finns här och en långärmad tröja med den finaste höga båtringningen som finns här. Men nu tillbaka till sommaren. Lynn får kolla på film på fredagsmorgonen så allt går lite mer långsamt då. Vi fyllde korgen, som jag bestämt ska bli en av mina höstväskor i stan och som ju är the original Birkin bag, och hällde upp kaffe. Killarna kastade sig ut i den 19 tradiga havet. Tokar! Jag blev oerhört sugen på risgrynsgröt med frukt och bär så jag gjorde en på mandelmjölk med vanilj och toppade med björnbär, hallon, körsbär och röda vinbär från vår trädgård. Gott! Sen skulle gräset klippas så alla möbler fick flytta till gruset. Ett litet Hay-mingel. Klockan två var Lynn bjuden på kalas hos tvillingtjejerna två hus bort. De bor i en gammal mack. Hur gulliga är inte förväntansfulla ungar med snedbena och paket? På eftermiddagen ville jag laga mat hela dagen, fixa och dona i köket med musik och kanske ett glas vin, så jag förberedde en klassisk fransk tian på underbara grönsaker från våra närliggande gårdar och stoppade i ugnen. Medan Lynn stannade kvar på efterfest i form av filmvisning och kladdkaka tog jag en promenad längs med åkrarna med podd i öronen. Allt är så vackert! Sen fredagsvin. och fredags-tian! Godaste jag ätit i år, här kommer recept:1 aubergine1 zucchini2 färska gullökar3 solmogna stora tomater2 msk smör1 msk olivoljaFlingsalt och nymalen svartpepparSätt ugnen på 150 grader. Skiva grönsakerna tunt och lägg dom varvade i en ugnssäker form. Toppa med smör, olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar. Baka i ugnen i 2 timmar. Servera med stor grönsallad, nybakt bröd eller bara som den är. Glöm inte att surpla i dig den smöriga buljongen. Vi åt här, i kvällssolen. och efter middagen drog vi ner till havet igen för ett kvälsdopp. Det är olagligt att inte maxa allt den sista helgen på sommarlovet! På lördagsmorgonen var det som att ön ville berätta för oss att nu är det dags att kamma sig och börja jobba igen. Dimman låg tät som ett mjölkigt täcke över grusvägen. Men lagom till att killarna vaknade upp tittade solen fram och vi åt frukost och tittade på morgonfilm ihop. Tv på, LP-spelare på, tända ljus och babbel igång. Lördagskänsla. Finast i vas den här sommaren har absolut varit brokig luktärt. Runt omkring vårt hus visades tecken på att sommaren snart är slut. Dags att samla ihop sig. Pontus krattade upp allt gräset vi klippt och la det på grannens åker. Det skulle han hämta med traktor sen. Jag solade och försökte göra mina fötter värdiga stan. För sen åkte vi till Visby för riktigt lördagshäng. Ärenden och fönstershopping. Ett bord jag gärna ägt på Akantus. En byrå med underbara detaljer. Det var medeltidsvecka som pågick och hela stan var full av riddare. Vi beställde in fruktiga drinkar och allt som såg gott ut på menyn på Surfers. Det är så himla gott! Och det var den lördagen. En sömnig söndag startar. Dagen före hemfärd. Sorgligt men också fint. Gotland har varit så himla snäll mot oss i år. Vackert väder, vatten i brunnen, gulliga kompisar och glatt barn. Jag åt en smyghöstfrukost bestående av yoghurt med kakao och jordnötssmörsgranola med äppelkompott. Vi sa hej då till huset. Hej då till kulturstigarna. och sen började stängningen av huset. Men jag är redo! Nästa gång vi hörs är det från Stockholm. Vi får se hur hösten blir, puss!