På skärtorsdagens morgon vaknade vi upp i Lina och Filips hus i Bungenäs. Jag tog en morgonpromenad helt själv runt kalkbrottet och det var som starten på en mycket snygg krim-serie, både läskigt och vackert. Det var bara jag och fåglarna som var uppe. Så här ser det ut vid brottet och så här myllrigt är det vid Kalkladan här framme på sommaren. Jag gick förbi Nyströms. Lugnt och tyst. Efter frukost sa vi hej då och åkte hem till oss. En glad unge och hund! och så jag, på väg mot nya äventyr. Min typ av gå bort-bukett, KRAV-odlade rädisor från Smissarve. Vi åkte hem till Livia och Markus som hade köpt hem pizzor från Eke bageri. De såg helt underbara ut! Markus gjorde pasta med tomatsås också, så det blev en riktig italiensk bullrig skärtorsdag med både pizza och pasta. Den här var så god! Med karamelliserad lök och oliver. Efter maten spelade vi spökslottet-brädspelet och barnen ville vara ute och leka med badbollen fastän det blåste och regnade. Det blev långfredag och vi skulle ha en dag bara vi tre. Jag hade en klänning som jag tror att jag kommer ha mycket i sommar. Luftig i bäckebölja och med fina ärmar och fickor, här finns den. Rotade fram några gamla slitna ballerias till, för det skulle bli otroliga 21 grader! Då kan man ha den ultimata vårstilen: klänning och stickad tröja samt bara ben. Kaffe på stranden, från nu till oktober. Lynn och jag promenerade runt i Ljugarn och kikade på husen, Pontus premiär-badade i havet och så åkte vi hem och åt frukost. Jag testade min klänning som jag köpt på en loppis i När för 100kr. Den är i siden och skulle jag någon gång designa kläder skulle jag definitivt göra en klänning likt denna. Vårt blå sovrum. med den fina cafégardinen som jag tycker ger så mycket känsla. Älskar Hawai-mönstret av Josef Frank. Det tröttnar jag aldrig på. På eftermiddagen gjorde vi granola till morgondagens frukost. Jag brukar ha i det som finns i skafferiet. I Sommarhemmet har jag med mitt grundrecept som jag brukar utgå ifrån. Här adderade jag även torkade äppelkuber. Så gott med något segt i! Röra runt så allt smälter och smaka av måste man göra såklart! Granola blir godast om man låter den vara när den är klar (fast inte på den varma plåten) och häller upp den först när den svalnat, då blir den så där härligt crunchy. Vi hörde att vintagebutiken Pavals Provence var öppen så vi åkte dit. Här finns en mix av franska antikviteter och lite annat smått och gott. Jag hittade inget tyvärr men var nöjd med att bara kika. Sen åkte vi till Bageri Bosarve och åt grillade mackor till lunch, köpte hem bröd och pratade med Olivia som har bageriet och som ni skymtar i bakgrunden. Den enda påskiga den här långfredagen var kanske det blommande kvistarna som jag tog in från trädgården. Så skönt att bara vara vi och gå dit näsan pekar. Som ner till Svajde fiskeläge för att stå med kikaren och titta riktigt långt. och sen springa med gruset som yr från traktorn som kör förbi på vägarna runt hagarna där vi bor. 🌾