Äntligen påsk och skärtorsdag! Vi vaknade av sol, sällskap, kaffedoft. och frukost framför brasan. Det trevligaste som hör ledigheten till. Frukost framför brasa slår frukost på sängen tycker jag, eftersom det är möjligt att äta utan att kladda. Bestående av yoghurt, hemgjord granola, bär som var kvar från plåtningen, mynta och ägg. Sen gjorde jag något som jag aldrig gjort förut. Sprang tillsammans med Pontus. Så har man blivit en sån också, som springer med sin partner. Nej, ni behöver inte vara oroliga, det var bara denna gången. Har ni sett hur långa hans ben är? Det är 100% orättvist. Trots det gick det bra, förutom att jag på slutet spurtade så fort (som en raket?) att jag sträckte mig och hade ont resten av påsken. Allt för att Pontus skulle se hur cool och snabb jag är. Detta är inte vi utan årets första frisläppta kossor som höll oss sällskap en bit. Dubbel frihetskänsla att ett djur springer bredvid en när man springer. Jag tänker på den här videon (swipea till sista) som är så mysig. Påsklunch! Jag lagade matjes med färskpotatis, ägg och pepparrot efter det här receptet. Behöver ju inte vara påsk för att det ska vara gott om man säger så. Årets påskbukett till bordet blev en med bara snödroppar från bakom ladan. Årets påskdukning i övrigt: bordstabletter i jute från Ellos(adlink), loppisfyndade tallrikar, glas och bestick, grova linneservetter från Lovely liten(adlink) plus en liten trädgårdsplockad snödroppe på linneservetten. Enkel vit bomullsbordsduk under allting och så åt vi i köket för det är mysigast. Äggen köpte vi på Gangvide farm. Blev fint tycker jag! Mysig färg och materialkombination. och så maten, färgklick! Jag var dock beige och grå, men glad i mina mysiga material! :) Lite påskpynt i punschverandan i form av en enkel krans. Efter lunch åkte vi till Herta strand som är en av de vackraste och mest populära sandstränderna på ön. Alldeles vit och milslång. Så här års helt utan folk och med mkt tång. På eftermiddagen bakade vi. Kändes som en rimlig skärtorsdagssyssla. Lynn fick hjälpa till. Vi gjorde en basque blueberry cheesecake efter det här receptet men jag adderade massa citronzest och juice också för att få den syrligare plus bytte ut grädde till turkisk yoghurt. Citron passar så bra till cream cheese och blåbär ju! Före gräddning. I bakningslooken. Ute i trädgården fixade och donade Pontus. Har vi något hetare än män med kratta och koncentrerad blick?? Klar! Lagom till eftermiddagsfika. också klar. :) Snart fullstor iaf! Och så himla känslig och gullig. Han gnyr när hans gamla tuggis inte piper som den ska eftersom han tror att den är död då. :( Men sover gott iallafall vilket ni ser i bevismaterialet ovan. Det var det! Nu ska jag fortsätta fira min bror och svägerska, grilla korv och peta med pinne i sjö. Vi hörs på Instagram tills imorgon. Puss!