God morgon alla morgonpigga! Här sitter jag i gotlandshuset och njuter av sommarlunken. Har ni också kommit in i den nu? Har ni gått på semester? Jag känner det när jag vaknar och inte bryr mig om vad klockan är, inte tänker på vad som ska hända på dagen eller vilken veckodag det är utan bara njuter av tystnaden och stunden. Funderar på småsaker som om jag ska skära upp en bit av ananasen som ligger i fruktskålen i köket eller om jag ska smyga ut i trädgården och titta på smultronen och jordgubbarna vi satt och plocka av några. Små sensationer, smakexplosioner, ljud och ljusflimmer på väggen genom trädkronan. Jag försöker vara tacksam och är det enkelt när jag scrollar igenom utforska på Instagram. Av någon märklig anledning har jag hamnat bland människoöden där. Kanske för att jag läste lite om Shannen Doherty när hon dog härom dagen och så blev det min nya algoritm. Måste försöka få tillbaka fluffiga hundar så det inte blir så mörkt, även om jag tror på att varva det existensiella med det ytligt enkla i juli. Tankar om livets mening och frukost, ungefär. Nu ska ni få hänga med under två dagar på ön. Här sitter jag måndag morgon och skriver till er. Eller jag är precis klar och funderar på om jag ska ta en promenad med Nikita innan vi åker till stranden med kaffe. Min rosa vintageklänning som jag köpte för 150 kr på Old touch förra våren. Hur kan en affär som är så bra vara så billig? Otroligt. Vi åkte till brödbilen och som vanligt var det svårt att bära dagens fångst. Vår standardsbeställning som vi gör kanske var tredje eller fjärde dag är en gotlandslimpa, ett formbröd med sesamfrön, några frallor, en kanelbulle och en croissant med aprikosmarmelad. De sista äter vi här. Pontus bestämde sig för några år sedan att bli en badare och det har han verkligen hållt i. Varje morgon ett dopp oavsett väder. Jag håller mig på land men badar om det är över 20 grader. Det räcker att bara vara nära havet för mig. En annan sommarrutin är att göra granola till alla skålar med yoghurt och smoothie som vi äter när det är varmt. Angående receptet så kommer det i en speciell form som jag kommer berätta mer om inom kort. På lunchen var vi hembjudna till våra kompisar Siri och Patrick i När. Härligt att de bor bara en kvart från oss så vi kan ses mycket! Först fick vi zucchinipizza och fläderblomssaft som vi åt och drack ute i värmen. Sen åt vi frittata med tomatsallad, zucchini, kimchi, fetaost och hembakt bröd. Så gott! Barnen lekte i skuggan under ett träd och det var väldigt sommaridylliskt. Efter lunchen åkte vi i samlad trupp till Herta som är en av de mest populära stränderna på Gotland. Simglasögonen och badmintonracket skulle med. Jag hade kallt vatten och en ny tidning. Modet är så roligt nu igen, kul och fint. Herta är väldigt långgrunt så det passar perfekt med barn som vill leta spigg med håv i fyra timmar. Paus för att stega mot kiosken och köpa glass och kaffe. En perfekt dag på stranden! På kvällen gjorde jag mozzarellasallad med tomat, nektarin och chokladbasilika från trädgården. I tisdags vaknade vi till ännu en solig dag. Havet var sitt allra vackraste, glittrigt och oljigt. Det skulle bli 24 grader så vi bestämde oss för att tillbringa några timmar med att bara ligga ner vid vattnet och vila utan stress. Jag läste bok. och tidning. Att ha sommarlov med ett barn på samma ställe är att se varje år passera rakt framför näsan. Så brutalt och härligt på samma gång. På kvällen spelade Lynn tv-spel och Pontus och jag satt i köket en stund, åt chips, drack ett glas vin och pratade innan i gjorde middag. En perfekt liten stund! Till middag, falafel med grönsaker från ön, hummus och vitlöksstekt svamp. Gott!och det var de två sommardagarna! 🌞