God morgon! Välkomna till midsommarveckan. Jag älskar verkligen midsommar, men jag vet inte om vi riktigt lyckats hitta en form på firandet som känns som vår. Sen vi fick barn har det såklart handlat om att alla ska ha trevligt, mindre fest och mer jordgubbstårta. Efter ett par år av midsommar på lite olika sätt kommer vi i år ha det minsta firandet vi någonsin haft, det blir bara vi tre och jag ser så mycket fram emot det! Midsommar för mig har varit femton peppade personer, tusen lekar och sena nätter, i år kommer det bli på ett annat vis. Så här tänker jag med allt det härliga: Midsommar har ingen riktig frukostrtadition väl? Inte som julgröten iallafall. Det vore mysigt att starta en midsommarfrukosttradition. Det behöver inte vara nåt avancerat men kanske en liten bricka med extra goda saker på som man tar ut och sätter sig på trappen med. Eller varför inte bara färska jordgubbar med grädde och mjölk? Ja, så får det bli! Det är ju ändå det godaste och lyxigaste. Har ni någon frukosttradition på midsommar? Huset vill jag dekorera med blommor som finns i trädgården. Schersminen och kaprifolen blommar. De är så fina ihop med strån och hudkex. Små kupade champagneglas med blommor i. Jag vill definitivt baka något gott till midsommar. Kanske en klassisk jordgubbstårta. Ett knep om man inte orkar göra sockerkaksbottnarna själv och köper färdiga är att ta två paket och stansa ut bottnarna till mindre rundlar, ha fler lager men mindre tårta. Då blir den hög och härlig. Jag toppar gärna med färska jordgubbar och rosor från trädgården. Vad har man på sig på midsommar då? Jag tycker bäst om att ta något jag känner mig fin och bekväm i. På högtider brukar jag annars tänka för mycket och så slutar det med att jag har någon konstig outfit jag aldrig annars skulle ha och så har jag svårt att vara helt bekväm. Konstigt att man gör så bara för att det är högtid. Någon utflykt vill man ju definitivt göra. Lynn har aldrig varit förtjust i ringdans runt stången så kanske hoppar vi över det helt (fast sill på knäcke till lunch i picknickkorgen blir det definitivt) och åker till sjön vi har närmast här på ön och badar istället. Kanske inte så högtidligt, men mysigt. Maten är en stor del av midsommar, även om man bara firar i det lilla. Vi har precis fått ut utemöblerna så jag skulle vilja börja med någon form av plockbricka ute om det inte ösregnar. På Matateljén åt jag grand aioli som är så gott! Det känns lite som den perfekta midsommarmaten. Musik är viktigt tycker jag, här är en spellista för midsommarminglet i trädgården precis när man dukat fram plockbrickan som ni får av mig! Dryck då? Vi har frysen full av flädersaft som är gott och passar hela familjen. Extra smarrigt med massa is och citron i. Kalla drycker är godast att dricka ur tjocka glas tycker jag, förutom vin som är godast i riktigt tunna och höga. Har man koncentrerad flädersaft, citron och bubbel och mineralvatten i blir det som en St Germain spritz! Midsommardukningen kan vara enkel men gärna en duk och det finaste porslinet. Kanske en liten blomma på servetten och en vas med blommor fastän man är utomhus. Det blir den festliga touchen. På kvällen äter jag gärna grillat lamm och grillade grönsaker. Mysigt att bara vara ute i trädgården i kvällssolen som aldrig går ner. ⛅