Vi åkte till Gotland i torsdags för att skörda våra fruktträd och slurpa upp det sista av sommaren innan den försvann. På eftermiddagen rullade vi in på Ala gård för att hämta blommor, ägg och bröd och det var som att vara tillbaka mitt i sommarlovet igen. Jag drog genast på mig min vita mjuka tröja som hänger på en krok i hallen och väntar på mig och så tog vi en promenad. Man blir tokig av lycka efter första inandningen av Gotlandsdoften. Lynn går tre promenader när vi går en eftersom han springer fram och tillbaka så mycket. Det blev snabbt kväll och jag la frukost- och pannkaksäggen för helgen i skålen. Plockade några äpplen och la fram för alla att snacksa på och hällde upp ett glas vin. Tände alla ljus. och lagade middag till tonerna av Sarah Klang på LP från sovrummet. Mmmm långhelgen kan börja. Mina tricks för en god chèvre chaud är:1. Snåla aldrig med chèvre och välj en riktigt god sort. Ugnsbaka den med honung tills den är fluffig och mjuk men ta ut innan den smälter.2. Gör hela salladen i ett svep. Jag tycker om mandolinad rödkål, morot och gurka, mâchesallad, ruccola, tomater och babyspenat. Detta slungar jag med olivolja och balsamico. Flingsalt och svartpeppar på.3. Ugnsbaka chèvren med honung och valnötter och sväng runt valnötterna i den smälta honungen innan du serverar så de karamelliseras.4. Toppa alltid med färska örter!5. Personligen kan jag vara utan rödbetor men glömde rödlök och det är ju livsviktigt! På fredagen gick jag upp och promenerade själv i morgontystnaden. Tänkte på vad jag vill med den här höstterminen och hur jag kan uppnå det. Klädd, sminkad och borstad! Redo för långhelgens mest efterlängtade stund. Kaffe på stranden. Dock glömde vi badkläder, filt och massa annat och var på ett rörigt humör. Revansch imorgon när vi landat lite bestämde vi tillsammans. Havet låg som en oljig bank spegel i morgondimman. Jag hade satt en frukostfralladeg på morgonen så nu bakade Lynn och jag ut den och gräddade brödet. Dagas för frukost! Receptet på frallorna hittar ni här. Vi åt och jag tände en brasa fastän det var över 20 grader för man blir så sugen på mys extra allt när man är här. När det var uppätet och diskat drog vi ut på utflykt. Till Stavgard den gamla vikingabyn med silvermynt i marken. Jag hade bytt klänning och var redo för att hitta silverskatter som vanligt. En liten pilspets bara tack på förhand. Det blev inga skatter men på vägen hem stannade vi till i När och köpte grönsaker i en bod. Färgerna är så fina nu med lila, orange och mintigt grön. Grönsaker och vitlöksfläta hamnade i köket. och sen började äppelplocket! Det går inte jättefort när man är 130cm lång. Vi har fyra olika sorters äpplen. De här borta vid ladan är enorma! Vad kan det vara för sort? Korgen behöver fyllas på rejält för att det ska räcka till must hela året. När vi hade plockat så mycket som vi orkade denna fredagen bestämde vi oss för att packa strandkorgen och ta ett dopp. Saker vi inte gör i Stockholm måste göras! Helt ensamma vid bryggan, 18 grader i vattnet. Mys! På kvällen grillade vi lammracks från grannens lammgård, åt grönsakerna vi köpt och potatis från vårt eget land. Det var allt från de två första dagarna av skördehelgen på Gotland! 🍎