Hej mitt i påskhelgen! 🌼 Hoppas ni har det otroligt mysigt och gör precis lagom mycket. I söndags vaknade jag på den allra första morgonen på påsklovet och drog på mig bekväma och utflyktsvänliga kläder. Den stickade tröjan är från Skall och jeansen från Arket. Yoghurt, granola, ägg och grapefrukt till frukost. Kaffe och vår egen äppelmust som vi gjorde i höstas till. Dags för påsklovets första utflykt! Det blev till Folhammar, som är raukområdet nära där vi bor. Det var dimmigt och mystiskt, väldigt filmiskt. Här har havet format stenen. Vädret var riktigt ruggigt så efter lite frisk luft bestämde vi oss för att bara hänga hemma och mysa. Varm äppelgröt till lunch. och brasan tänd. Årets påskbukett med påskliljor, luktärt och knoppande kvistar. Jag stationerade mig i soffan. Först med kaffe. som blev till vin. Lovets första pussel. Den ultimata ledighetskänslan för mig. Bara sitta här, lyssna på killarna när de spelar tv-spel, lägga pussel med brasan tänd. <3! Till middag gjorde jag pasta orecchiette med vitlök, sparris, tomat, färska örter och massa olivolja. och sen la jag klart pusslet. Här är det otroligt passande motivet om ni vill se! Det blev måndag på ön och en ledig måndag känns extra mycket tycker jag. Jag började morgonen med en promenad med Nikita i dimman. Under promenaden klarnade det upp. Vi packade frukostkorgen med kaffe och koppar och åkte ner till stranden en liten stund. Morgonbrasa och körsbärskvistar i vas när vi var tillbaka hemma. och vitsippor från trädgården på köksbordet. Vid lunch sprang jag ner till Vitvär med Fredagspodden i öronen. Det är så härligt att springa mot havet, en lätt nerförsbacke hela tiden. Vid Folhammar träffade jag Pontus och Lynn som tagit bilen ner med vår picknick och mjuka fårskinn att sitta på. Vi grillade korv vid en av grillplatserna. och sen var vi hemma igen. Jag hade en jeansklänning som jag fått av Frida, från Lindex. På eftermiddagen var vi nere vid lammgården där mängder av lamm hade fötts! Det är en så mysig tradition här på Gotland, att säga hej till nyfödda lamm i april. Lille vän! Sen åkte vi till När och promenerade bland blåsippor och vita blåsippor, det har jag aldrig sett förr. och så blev det kväll igen och ni vet ju vad det betyder. Till middag gjorde jag en öppen omelett med sparris och varmrökt lax, en variant på ett recept som finns i min och Sofias nya bok Sommarhemmet. Sommarens bästa mat! och när solen gick ner över de kala träden sa vi tack och godnatt till ännu en mysig dag på ön. En hel veckas njut kvar som tur var! 🌞