Annonssamarbete med Bosch

Gotländsk sensommarpavlova och en lyxig tävling


 

Nu är det dags för del två i mitt samarbete med Bosch. Den här gången blir det bakningstajm! Jag som älskar att baka, kan nästan låtsas att jag är ett riktigt proffs med den här snygga köksmaskinen i borstad aluminium som är en fröjd för både ögat och bakningslustan.

Förutom att OptiMUM är snygg, med kromade detaljer och tidlös design, så är den en riktig proffsmaskin.

Man ser att den håller för evigt nästan tycker jag, och är till skillnad från andra köksmaskiner en riktig skrytgrej jag gärna har framme hela tiden.

Med verktyg som tål mycket och en motor på 1500 watt.

Jag ville göra något riktigt smarrigt med min OptiMUM första gången och bestämde mig för en pavlova!

Till det behöver man ballongvispen.

Kökshandduk på huvudet är valfritt, men gulligt.

Lite bär och frukter som man gillar. Jag tog Gotländska hallon, blåbär och körsbär.

Gotländska lantägg jag fått på Lyckliga gården, och lite andra ingredienser! Här är fulla listan för pavlovan:

– 6 ägg
– 3 dl socker
– 1,5 tsk vitvinsvinäger
– 3 dl vispgrädde
– blandade bär
– salmbärssylt
– florsocker
– citronmeliss

Först knäcker man äggen och hällen vitan i bunken.

Det gör inte så mycket om det kommer liiite gula i. Det fick jag i min och allt blev bra ändå!

Sen vispar man äggvitorna på högsta växeln tills de stelnar och blir toppigt i bunken. Sätt på ugnen också, 150°C ska det vara.

Efter det adderar man sockret, en matsked i taget med 30 sek mellanrum.

När allt socker är i skrapar man ner sidorna och vispar i sex minuter till!

Det är så bra för Bosch OptiMUM har både inbyggd våg och tidtagarur! Så den gör allt jobbet åt en.

Häll i vinägern.

Och vispa i två minuter till, tills marängen är glansig och mjuk. Dessutom ska den klara det här klassiska testet!

Så här gott ska det se ut, mmmm.

Klicka ut marängen på en plåt med bakplåtspapper. Jag valde att göra en oval form eftersom jag hade en oval tallrik.

Först klickar runt som i en ring och sen i mitten. Toppigt är bra! Som en bergskedja ska det se ut. Sänk ugnstemperaturen till 120°C.

Grädda marängen i ugnen i en timme. Stäng av ugnen och låt den svalna där i.

Så här härlig ser den ut när den är klar! Krispig på utsidan, och seg inuti.

Nästa steg är att vispa grädden! OptiMUM har olika höjder på sin visp så man kan vispa grädde och komma åt allt, även liten mängd om man vill.

Marängen är ju rätt hård, så för att få en mumsig tårta krossar man marängtopparna med en sked lite grann.

Och så klickar man på grädden. Lite som man vill, det behöver inte vara ordning här inte.

Nu ska det dekoreras! Körsbären halveras.

Salmbärssylten ringlas på i grädden.

Hallon på.

Och blåbär!

Det är fint med några hela körsbär med kvisten kvar tycker jag.

Och så citronmeliss från vår trädgård. Allt toppas med florsocker.

Klart! Godaste bakverket i stada! Dessutom så lätt och smidigt att göra. Kan tänka mig hur det skulle varit med handvisp, haha.

Älskar pavlova, det är en riktig fröjd för ögat.

Stolt hemmabagare. Tårtan fick följa med hem till Emma dit vi var bjudna på fika dagen efter. Väldigt uppskattad blev den, av både vuxna och kids.

Förutom ballongvispen, en grovvisp med silikonkant och degkroken medföljer även en mixer! Så man kan göra allt från varma soppor till iskalla frukostsmoothies med den också. Och det bästa av allt – jag har en extra OptiMUM att tävla ut till någon av er! Hur lyxigt? Den är värd 9999:- och det enda man behöver göra för att vara med och tävla är att kommentera här nedan varför man skulle vilja vinna maskinen. Glöm inte mailadress och gärna hemadress också så vi vet vart vi ska skicka den.
Lycka till! Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Inte så tråkigt detta kan jag (pav)lova! Hehe. ♡

(2)
(0)
304 kommentarer | Translate
 



Laddar