Annons
Annons

Gotlandsköket – före och efter


 

Äntligen kan jag visa er lite mer av vår köksrenovering på Gotland! Här kommer före och efter-bilder, ett filmklipp och annat spännande från processen.

Först ut har vi mäklarbilderna. Vi tyckte ju att köket var fullt dugligt som sommarhuskök, men såg potential att för en mindre peng och lite eget arbete kunna göra det mer mysigt och passande i tid för resten av huset som ju är från 1910.

Annons

Köket som fanns när vi flyttade in var väldigt ”praktiskt” med plastskivor, billiga material, mängder av överskåp och pryttlar.

Det var också anpassat som flerfamiljshus, eftersom det var ett gäng familjer som delade på det. och bänkytorna var tilltagna för att man skulle kunna stå många på rad. Pontus och jag ville absolut ha en frukostyta vid detta mysiga köksfönster, så plastskivan behövde definitivt ryka.

Här ligger köket på undervåningen, mellan den främre och bakre hallen.

Och så här såg mitt inspirarionsboard ut från Pinterest:

Vi fick ju tillträde 1 juli och började omedelbart bända upp skåp och tömma rummet.

Det lämnade solmärken på golvet.

Och någon hade sågat i fönsterfodret för att få plats med en plastskiva. Människor va! Här ser ni också vår härliga vävtapet, mmmm.

När vi fått bort överskåp på vänstersidan blev det så här luftigt!

Perfekt liten vrå för frukostmys.

Vi kom fram till att vi skulle göra en köksrenovering som inte tog allt för lång tid och inte var särskilt omfattande. Något som gjorde det mysigt att vara här de första somrarna. Drömmen är ju att dra ner vävtapeten så småning om, slipa golvet och ta bort kaklet. Men var sak har sin tid. Nu gjorde vi ett snabbfix med några småsaker som får bestå och sätta tonen framöver. Tex en Gotländsk kalkstensbänkskiva från Stenfabriken istället för plastskivan och vacker blandare i gammal stil från Nacka byggnadsvård. Men vi behöll kaklet och spisen detta året. En sak i taget kände vi med en 1-åring.

Här kommer en liten filmsnutt med lite blandat material från första sommaren. Första gången jag kliver in i vårt hus, en regnig och mörk julidag. Sen när vi började tömma, Lizzie och Gustav som hjälper oss att måla och i slutet, där ser ni det färdigpiffade köket! Musiken kanske ni känner igen, det är Billgren Wood-jingeln som Pontus gjort.

Jag är så glad för vårt kökspiff! Det gav verkligen köket ett lyft. Öppna ytor, inga plastbänkskivor eller överskåp så långt ögat kan nå.

Bordet är antingen uppdukat för frukost, för bak eller som extra arbetsyta.

Färgerna går i grått, vitt, ljusblått och buteljgrönt.

Små detaljer som kökshanddukar istället för gardin.

Och loppisfynden på bästa plats såklart!

Här kommer två gryniga mobilbilder som fångar helheten lite mer ↓

Här ser ni kaklet som vi behöll och listen som blev grå, lite av kalkstensbänkskivan, den nya blandaren, nya knoppar i porslin, öppna hyllor gjorda av en gammal planka jag hittade i ladan, den inmålade städskrubben under trappan upp till övervåningen och bakom linnetyget gömmer sig vår tvättmaskin. Allt detta gjordes ju på tre dagar, så ganska bra jobbat för så lite tid ändå tycker jag!

Nu kan jag äntligen fota hur mycket som helst i vårt kök, så i sommar ska ni får se det i sin helhet lite mer! Dessutom så ska vi ju sätta tänderna i både badrum, gästrum på övervåningen, lada och göra klart våra rum där nere. Man kan säga att det är dags för Gotlandsinredningen 2.0, den andra sommaren! Hoppas ni tycker att det ska bli kul att få hänga med! Puss.

(44)
(119)
(19)
28 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar