Annons
Annons

Hållbart och vintagelyxigt med en gnutta design


 

Älskar att höra er berätta om er kläd och stilidentitetsångest! Inte för att jag gillar att ni kämpar med något, utan för att det är skönt att veta att man inte är ensam! Jag har ju alltid varit så himla säker i min klädpersonlighet. Förr beskrev jag mig som en Hollywoodglamourstjärna som fastnat i en Disneyfilm och blivit tant. Nu har jag ingen aning längre. Mitt hår är naturligt och inte knallrött. Mina klänningar är raka i bomull och inte superutställda färgexplosioner. Jag bär knappt smycken, sällan rött läppstift och tycker väldigt mycket om min mjuka pyjamas som jag skrotar runt i här hemma. Men det passar ju inte den jag är, och det lyfter inte mitt humör ett dugg! Jag vill verkligen ge min post graviditet och småbarnsårs-modeidentitet ett lyft. Injicera lite energi och lyxighet. Unna mig bra basplagg och snygga detaljer. Byta ut sånt jag aldrig har och låta plagg leva länge i garderoben. Dags för en utrensning och bloppis hör jag. Kanske tom en i min ateljé? Så man kan komma och prova grejerna. Fast även köpa online såklart. För er som inte bor i Stockholm.

Annons

Så blir det!

När jag rensat ut ska följande finnas i min garderob:

→ Fina och hela (!) vintageklänningar i sobra färger och passande snitt
→ 50-talskjolar i bomull
→ Vackra vita blusar, helst vintage
→ Designväskor
→ Lyxiga högklackade finskor
→ Några par sommarsandaler
→ Vintage och designsolglasögon
→ Koftor och tjocktröjor i ull och cashmere
→ Hela strumpbyxor utan noppror

Det jag inte längre ska gå och samla på är:

→ Trasiga kläder, antingen lämnar jag in dem eller säljer billigt (som trasigt fast lagningsbart)
→ Billiga kläder jag köpt på känsla men kanske använt en gång
→ Knasiga vintageklänningar
→ För små, söndertvättade och noppriga strumpbyxor
→ Vintageklänningar i fel storlek som är fina i garderoben men bara samlar damm.

Eftersom jag brukar jobba med ledordsprincipen för att beskriva min loppisinredningsstil, så tänkte jag att min ”nya” klädstil och garderob ska få tre ledord också som jag kan ha i huvudet när jag handlar framöver. När man jobbar med ledord behöver det inte låta flott eller snyggt. Viktigast är att det är tydligt för en själv! Här kommer mina 3 garderobsledord:

1. Hållbart
2. Vintagelyx
3. Designaccessoarer

Jag tänker mig en uppgraderad form av mig själv. Mer kvalitet än kvantitet. Snyggare men färre plagg. Bra basgrejer, alltid vettiga material. Ration 90% vintage och 10% lyxig design. Här kommer ett collage som beskriver lite hur jag tänker. Min vårstil 2018, okej kom igen nu kör vi garderobsförändring på riktigt! Alla bilder är från min Pinterestmapp Min nya stil. Hoppas jag verkligen gör en förändring den här gången! Jag babblar ju jämt om min nya stil. Nu får jag göra slag i saken och skapa lite förändring på riktigt, även om den inte är radikal. En förbättring helt enkelt, förfining av garderoben!

Nu ska jag omedelbart:

→ Rota fram min vintagefyndade Diorweekendväska och ha som dataväska istället för en sliten tygpåse jag haft hittills.

→ Sluta spontanbesöka klädbutiker med fabriksmassproducerade kläder och börja spontanbesöka second handaffärer som jag gjorde när jag var tonåring. Jag har tappat lite hopp för second hand-marknaden och liksom slutat fynda till vardags, men ska börja med det igen! Bara hitta rätt ställen helt enkelt, åka en bit.

→ Våga köpa kläder som är enfärgade, sobra och tidlösa. Sluta snegla på allt som är småblommigt, grällt och svårmatchat.

→ Börja ha scarf runt huvudet, som mamma hade på 80-talet och som alla mina modeförebilder hade på 60-talet. Ska premiära på modeveckan för där får man vara lite modigare än annars.

→ leta efter blusar!!

→ Börja bygga upp en livslång mogen superlyxiga vintagegarderob! Hållbart, snyggt och skönt! Inte så billigt kanske, men bättre än att slänga hundralappar hit och dit på ställen som inte säljer något vettigt.

→ Dessutom ska jag sälja sånt som inte är en del av min nya stil, det passar bättre på någon annan tror jag säkerligen. Fint när kläder får nytt liv!

(2)
(6)
(2)
10 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar