SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE

Annons
Annons

Hur jag får ihop livet med en ettåring


 

Ojoj har en dotter i precis samma ålder som Lynn och era dagar är så otroligt olika våra. Vet inte om jag ska skratta eller gråta åt det, bäst att skratta antar jag. Förstår inte hur ni hinner, orkar och liksom lyckas få till allt ni gör på en dag!!

Annons

Vi har fullt sjå att bara hinna med alla matningar, uppröj efter matningar (känns ibland som man bara torkar och torkar hela dagarna, är det inte händer, armar och mun så är det näsa eller rumpa eller bordet eller golvet), sövning, alla blöjbyten, alla klädbyten och allt hushållsarbete som verkligen håller oss sysselsatta från morgon till kväll. Det finns alltid en disk att plocka i eller ur, alltid massa tvätt att vika, mat att handla, sopor att slänga, rum att dammsuga, massa leksaker att städa. Och såklart en ettåring att underhålla konstant.

Är Lynn extremt självgående, leker bra själv, klättrar inte upp i soffor och kan ramla ner osv? Sitter han gärna och bara tittar på när ni duschar, lagar mat och så? Förstår annars inte hur ni hinner med. Bara att få till en sån där lyxig frukost hade varit megasvårt för oss. Och då har du dessutom redan hunnit göra dig i ordning och sminkat dig. Får verkligen inte ihop det?!

Är själv glad om det vid slutet av dagen inte är kaos i köket, om vi har ren tvätt till morgondagen och om jag lyckats få till en dusch någon gång under dagen (aldrig att jag hinner/prioriterar att sminka mig). Har vi dessutom hunnit t ex återvinna är det en bonus..Att ta oss runt på teater, restaurang, till familj osv som ni dessutom hunnit med under samma dag känns bara som en utopi att hinna med just nu. Vill alltså ej klanka ner utan bara konstatera att det kan vara så otroligt olika. Så njut av det. Och kom gärna med tips. Hushållerska, kock, sminkör, florist, chaufför, stylist, fotograf osv osv hade varit otroligt bra att ha till hands hemma!! Det är väl enda sättet jag skulle kunna få till en sån där dag just nu. Mvh en som ska gå och starta en tvätt nu. Eller nej jag menar när lillan somnat så pass djupt att jag eventuellt vågar smyga upp ur sängen. Livet.

Hej! Detta var en så bra och viktig kommentar att jag besvarar den i ett eget inlägg här! Hoppas det är okej. Jag vill ju att ni ska se alla sidor av livet, och inte känna press eller stress att vara på något annat sätt. Alla familjer är ju olika. Själv sitter jag och skriver detta i morgonrock klockan 17.03 (igår) medan jag ammar min 14-månaders. Eller amma är väl att ta i, dagens femtielfte snutt är det nog mer exakt. Han vill ju ha koll på mig, eftersom jag flänger så mycket, och placerar mig tydligt på en stol så han kan snutta och jag är still.

Jag tar det steg för steg så vi hinner med alla frågor! Först, jag torkar och plockar och fixar hela tiden jag med. Men fotar det inte så mycket, hehe. Pontus tar Lynn när jag sminkar mig och gör frukost, och sen tar jag Lynn när han duschar.

Dock så duschar jag inte varje dag. Helt ärligt! Och är jag ensam med Lynn så brukar vi bada ihop. Då har jag koll på honom samtidigt som vi båda blir rena. Vi tvättar kanske 1-2 ggr i veckan och dammsuger lika sällan. Vi har ju tvättstuga så det är rätt skönt på det sättet, man småtvättar inte lika mycket utan kör på riktigt när man kör.
Lynn är ganska självgående, och han ramlar inte ner från soffan längre utan går själv ner med rumpan först nuförtiden.

Man kan säga att vi löser vår vardag med att ta varannan stund, dela upp oss mycket och sen göra de mysiga sakerna tillsammans. Jag plockar undan Lynns stök först när han är klarlekt, och duschar när han och Pontus har en mysig lekstund. Att båda ska försöka få någonting gjort samtidigt går knappt, eller det försöker vi inte ens.

Angående matningen så äter vi alltid samma sak samtidigt, det gör det så mycket enklare med kladd, städ, disk och fix. En av oss lagar, en diskar men vi äter ihop.

Att få gå på teater själv med en kompis medan Pontus och Lynn är i parken är ju megalyxigt och ger massa energi. Dessutom är Lynn härligt trött av stimulans sen då när vi ses på en restaurang. Men där sitter vi max i en timme, mer än så tycker Lynn inte är så kul trots att vi har två barnälskande kompisar som gärna har honom i knät och leker med en fidget spinner. Sen går vi hem till min mamma för att det är den ultimata avlastningen! Då ligger Pontus och jag avdankade på soffan och laddar upp inför nattningen. Den går iofs rätt okej nu, då jag har gett upp att sluta amma. Hade jag gjort det tror jag att jag hade haft det kämpigare med gnälligare barn och mer att stå i. Men priset jag ”betalar” är ju dålig sömn och ont i ryggen.

Så ser verkligheten ut! Ingen hushållerska, florist, chaufför, stylist eller fotograf har jag tyvärr! Kanske inte heller några grymma tips. Men hoppas jag gett en lite mer verklig bild av hur vi har det? Ibland undrar jag hur livet skulle se ut om jag inte hade en blogg. Eller om jag bloggade om allt i livet? Fast då skulle man ju behöva ha dubbelt så mycket tid, och just nu känns det som att jag bara har prick nog.

Puss och ha det så mysigt med din lilla familj!

och har du några bra tips för hur man får ihop livet med småbarn är det bara att dela med dig i kommentarsfältet såklart!

(37)
(0)
(0)
36 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar