ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Hur jag redigerar mina Instagrambilder – del 2 ?

Hej! Vad kul att ni gillade inlägget om hur jag redigerar mina Instagrambilder! Jag lovade ju att visa hur jag gör med porträtt och selfies, och det kommer nu ↓

Så här års är det ju inga mängder ljus man får jobba med, men med appen VSCO går det att få till en bra bild ändå tycker jag. Jag tar de flesta selfies i fönstret, så att ljuset kommer på ansiktet. Jag retuschar ingenting, tar inte bort några ringar under ögonen etc, men jag lägger på ljus, kontrast och färg, så här:

Annons

Annons

Först väljer jag filtret A6. Då blir det så här.

Sen drar jag upp ljuset på Exposure. Inte för mycket, man vill fortfarande kunna se ansiktsdragen.

Lägger till lite skärpa på Sharpen.

Annons

Och lite kontrast. Detta gör jag nästan bara på selfies, för att kunna ha dem riktigt ljusa men ändå se ansiktet bra.

Nästa steg är vitbalansen. Istället för att göra den mer blå som sist drar jag nu upp värmen i bilden på Temperature. Plus lite rosa för A6-filtret känns grönt tycker jag.

Annons

Här hade man kunnat sluta, men ibland orkar jag pilla lite till med bilden och då lägger jag in lite rött i skuggorna. Det hittar man på Split tone. Det ger en generellt varmare känsla och snygg retrovibe utan att bli för knäppt. Alma som fotar mig ibland sa sist att rött i skuggorna är det nya blått (har missat helt) men det lät ju fint så jag testade det och gillade!

I högdagrarna lägger jag till lite cream, dvs värme som tar bort de stickigaste blå tonerna från ljuset. Allt för att bilden ska kännas varm, mjuk, ljus men ändå kontrastrik utan att bli mörk.

Klart! ?✨

Annons

Och här ser ni före och efter bredvid varandra. Puss.

3 kommentarer till “Hur jag redigerar mina Instagrambilder – del 2 ?”

 1. Nico skriver: 2 februari 2019 kl 12:31

  Åh, elsa! Jag tycker du är så himla vacker och jag föredrar förebilden utan alla effekter och färginställningar. x


 2. Ellinor skriver: 2 februari 2019 kl 20:57

  Men varför gör du det? Vad blir bättre med bilden enligt dig? Är inte insatt i sociala medier och bilder men första bilden är ju superfin och med bra ljus och föreställer dig.


 3. Liten Garderoben Min skriver: 4 februari 2019 kl 12:21

  Tusen tack för proffsiga tips! Så roligt att lära sig nytt!
  Ha en fin dag!
  //@hem_och_garderob


Dela på:
Laddar