God morgon och glad 1 september! Nu börjar den mjuka tiden av sensommar som går mot höst. En underbar period som är det bästa av två världar. Skogspromenader och kvällsdopp, tända ljus och bara ben. Jag håller kvar i sommarkänslan så gott det går men njuter samtidigt av att komma tillbaka till vardagsrutiner. Den här helgen var väldigt lugn och full av det jag älskar mest, att få vara med min familj. Varje morgon har jag dock vaknat tidigt och legat i sängen och funderat. Tittat på den röda himlen bekom de tunna gardinerna. Min vanliga scrolltid har gått över till att jag gör digitala teoriprov och övar på vägmärken. Nu är det bokat, uppkörningen. Hoppas verkligen att det ska gå. Annars får man väl göra om, inte mer än så, men det skulle vara en otrolig känsla av att jag kan fullfölja något jag aldrig trodde skulle gå. I slutet av oktober är det dags. Ni får hålla tummarna för mig, men först är det teoriprov och halkbana. Nu när jag åker bil som passagerare känns det på ett helt annat sätt. Tidigare har jag bara rullat med, nu är jag fullt fokuserad. Det släpper väl tänker jag, så småningom om, men för tillfället är allt jag drömmer om på nätterna stoppsträckor, parkeringsskyltar och kultryck. Från det ena till det andra så har jag äntligen fått ritningarna till vårt kök på Gotland och tänkte att det kanske skulle vara kul för er att se? Än är det långt kvar tills något byggs upp och mycket kan såklart ändras på vägen, men mitt i byte av bjälklag och dränering kan det vara njutbart att titta på något som iallafall skvallrar om att det kanske blir klart till slut, och att livet kommer levas där. Köket blir väldigt likt vårt tidigare kök på Gotland som vi verkligen älskat, men nu med ett fönster som utsikt från diskbänken, glashyllor i den djupa fönsternischen och högskåp med skafferi och kyl och frys separerat från lågskåpsdelen. I köket kommer vi också ha ett engelskt gammalt långbord som jag har köpt via Ala gård och vår stora tallrikshylla. Bänkar eller stolar med fårskinn, stora tråg med grönsaker, bordslampa i fönstret, nya fina radiatorer och äggoljetempera på väggarna. Ser ni det framför er? En plats att samlas och njuta av god mat, både att laga och att äta. På tal om god mat vill jag tipsa om att min favoritrestaurang i Paris, den familjeägda lilla restaurangen Mokonots som bara har öppet på vardagar vid lunch för att ägarna vill hinna cykla och hämta sina barn på fritids, släpper sin första kokbok och jag är så glad för det! Deras kakor är världskända och jag hoppas även på recept på svampgnocchi, hjärtmusslor och sesamglass som jag ätit där och älskat. Det var allt för idag, ha en ljuvlig start på september! 🍂