Annons
Annons

i en liten rund ask.


 

jam cookies.
I fredags bakade jag syltkakor! Det är något min farmor och jag gjort ända sen jag var liten och eftersom jag hade en helg full av födelsedagskalas blev det en utmärkt present! Receptet jag följer är superenkelt:
200 g smör
3/4 dl strösocker
1 äggula
1 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 1/2-5 dl vetemjöl
hallonmarmelad
Smula rumstempereteat smör, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och socker. Blanda i en äggula och rulla ihop till en lång korv som får ligga i kylen en hel timme innan man skär skivor, lägger upp på bakplåt och trycker med tummen mitt i kakan.

Annons

jam cookies.
Sen väljer man en sylt man tycker om. Jag gillar hallommarmelad bäst för det är lagom sött och har vacker färg.

jam cookies.
Fyll kakorna med en halv tesked sylt och grädda i ugnen på 175° i ungefär en kvart.

jam cookies.
När syltkakorna hade fått svalna la jag dem i en liten burk.

jam cookies.
och så på med snöre, namnlapp och så klart! Världens godaste födelsedagspresent!


I made cookies on friday! The best ones are the ones with jam. They really remind me of my grandmother. I put them in little boxes and gave them as birthday gifts this weekend. Love eatable gifts!

(7)
(0)
31 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar