I måndags eftermiddag packade vi mammas bil och for ner till Pontus mamma Helenas kennel! De finns på Instagram nu också förresten, så följ där om ni vill se valp och hundgull när jag inte är där och dokumenterar. Jag plockade upp taxen Daphne och pussade valpen Debbie det första jag gjorde när jag kom. Bytte tax mot Golden retriever, för en liiite för stor goldenvalp i famnen är det absolut mysigaste jag vet! ? Marian, Pontus syster Fannys kille, fixade lilla majbrasan på tomten, med julkransar och annat härligt. På tomten, en riktig förberedd odling för grönsaker och blommor. Så här ska det se ut på Gotland sen. Efter en stund slog jag mig ner i kökssoffan i raggsockor och skivade jordgubbar. och rabarber. Jag skulle nämligen göra enkla smördegstartletter till efterrätt. Recept kommer i slutet på inlägget. Viktigt att vara ute mycket och kasta boll med gammelhundarna när man kan! Mys. Tycker så mycket om att kunna fly stan en snabbis hit. Dags för middag! Pontus poppade en Valborgsflaska med cava. Mysigt ju. Till middag fick vi ugnsbakad lax med årets första färskpotatis och sen spetskål med hasselnötter och skirat smör. Det var så gott! Tips på vegetarisk side dish. Och sen stod jag för efterrätten då. Det jag hade till mitt förfogande var frysta smördegsplattor, jordgubbar, rabarber, socker, smör, vaniljsocker, citron, potatismjöl, ägg och grädde. Först tinade jag plattorna och delade alla i två. Kavla ut lite. Frukten skivade jag och hade i kastrull med en klick smör, lite socker, vaniljsocker och lite citron. Sen när det svalnat strödde jag pyttelite potatismjöl i och vände runt med sked så det blev en perfekt fyllning. Tartletterna vek jag in kanterna på och penslade med uppvispat ägg. Sen in i ugnen tills de var puffiga och gyllenbruna. Snabbt på med fyllningen och in i ugnen en kortis. På med en gräddklick och klart! Som att servera vår på en tallrik tycker jag. Så lätt, gott och vackert. Det var Valborg i Strängnäs.