Äntligen närmar vi oss årets allra trevligaste högtid! Påsken är så skön, snäll, mjuk och vacker. Inga stora måsten, bara egna traditioner som fått stanna kvar när man sållat bort det som inte får plats. Nya ritualer och saker att länga efter kommer till. Under påsken känner jag mig ofta så himla inspirerad. Jag kikar åt mina favoriters håll, tittar på Clare de Boers Instagram och vill dyka ner i känslan av att vara ett hus fullt av familj eller vänner som tillsammans gör grön lasagne och äggbrödskransar. Jag scrollar runt inne hos butiken The Apron i Hellerup där rutiga servetter och korgar samsas med pigga blå och gula toner. Jag lyssnar om på förra årets nyhetsbrev och temapodd som Sofia och jag gjorde med tema påsk. Vi fyllde hennes lägenhet med påskmat, paj och sallad, lax och ägghalvor. Vår tradition ligger i att åka till Gotland och öppna upp huset. Plocka in påskliljor som ploppat upp ut fjolårsgräset bakom ladan och lägga marsipanägg i skål. Sätta på element och vädra sängkläder. Kanske åka ner till lammgården och se om några nya lamm fötts och står i sina boxar på skakiga ben och bräker sina första små bräk. Jag blir alltid så baksugen på påsken. Det är som att sinnena väcks så här i april. Nybakt frallor med lagrad ost och marmelad varje frukost helst. och sen trädgårdsarbete hela dagen lång. Åka ner till Gangvide farm och köpa ägg så de räcker hela högtiden. Skapa små överraskningar och dekorera för veckan med ulliga kaniner och rosetter. Små överraskningar som döljer sig på lister och knoppiga blommor i vas. och på kvällen, ingen avancerad mat helst men gärna stora plockbrickor och kylt lätt rödvin i stora glas. framför brasan. Snart så! Äntligen kommer påsken! 💛