Annons
Annons

Instagramfototricks


 

Hej! Jag har beställt en ny telefon med superkamera så jag går runt och längtar efter den. Kanske inte så intressant för er, men jag tänker på hur härligt det kommer att vara att fota till Instagram med den! På sistone har jag varit absolut noll inspirerad att dela med mig av härligheter där. Kanske för att stories kom och var roligare? kanske för att hösten och vintern kom och det bara regnar jämt? Men nog mest för att jag känner hur min gamla telefon inte håller måttet när det kommer till fotokvalitet längre, och jag är en sån som helst inte lägger upp något jag inte tycker är fint.

Annons

Men eftersom jag har en ny telefon på g så kommer det ju blomstra med härliga bilder på min intagram framöver har jag tänkt, haha. Och i den andan kan vi väl kika på några jag tagit under året och hur jag tänker med redigering och sånt? För sen när jag har en ny telefon kanske jag byter redigeringsapp, får en ny teknik och ja, förändrar min fotostil.

Jag har alltså en iphone 6 och använder mig av VSCO-appen. Jag har bara standardutbudet av filter och väljer alltid en av två favoriter. För bilder med mycket färg i, som havet, Lissabon-taket eller blomsterbuketten ovan använder jag den som heter F1. För sobrare bilder, som bröllopsklänningar, jag i motljus på Gotland eller höstiga fikor ovanifrån använder jag den som heter T1.

Jag drar nästan alltid ner styrkan på filtret några procent, så det blir mer naturligt. Sen har jag typ samma procedur. Jag ökar ljuset, drar lite i kontrast, tar bort skugga, ökar skärpa och lägger på lite rosa. Sen är jag klar!

Dags att testa lite nya grejer kanske? Alma, som är fotograf och som jag jobbar med ibland, säger att det ”nya” är att ha rött i skuggorna. Man har ju sett blått i skuggorna ganska länge, men spännande att göra dem lite varmare med rött. Det ska jag testa sen när jag får min nya telefon! Åh vad jag längtar.

Vad har ni för mobilfototricks som ni gör, och kanske något ni vill dela med er av? Appar ni använder, redigeringsgrejer ni alltid gör? Puss!

(0)
(0)
(1)
10 kommentarer | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar