God morgon och glad fredag! Här kommer ett riktigt extra matigt snart är det helg-inlägg till er. Bilder från hur januari ser ut här hemma, ett recept och några saker jag vill visa. 🤍 I skrivbordsvasen bor de finaste blommorna eftersom jag sitter här varje dag. Tre lila tulpaner svävar ut som svanar från Sigges loppisfyndade julklappsvas. Alla favoritsmycken är på. Örhängena från Kaplans. Halsbandet från Lugot med droppformad pärla och antikt diamanthänge på och pärlhalsbandet i perfekt längs med litet bi på från Carolinne B jewellery som jag tycker om så mycket. Murrigt och mörkt nu när all snö smälter och himlen inte riktigt visar sig bakom de grå januarimolnen. Viktigt med de där lysande små varma punkterna som glöder i blickfånget. och skott, i hopp om vår. 🌱 Den här kvinnan i sten hittade jag på loppis några veckor innan jul. Jag betalade inte många kronor, men tycker hon är så vacker och poetisk. Klänningen är ett reafynd från Simone Rocha. Om jag bara får välja en siluett blir det denna. När jag var yngre trodde jag att jag måste visa midjan för att jag inte är petit. Nu vet jag bättre att man gör som man vill och bär det som man känner sig vacker i själv. Känslan är halva grejen. Lyktorna på matbordet lyser konstant. Precis som elden i brasan. Här trivs mattan och fåtöljen bra. Och vi. ☁️ Ett år och två månader senare har jag äntligen förstått hur vi ska möblera i vardagsrummet för att det ska bli mysigt. Men ett hem tar ju tid, det vet vi ju. I köket står kokostopparna jag bakade för att Mira skulle komma hit. De är glutenfria, superenkla att göra och otroligt goda. De står sig fint också om man vill ha de framme. Är ni fikasugna? Låt oss koka te! Det blir det blommiga Svart bubbel från NKs kaffe och te-handel. och lite annat gott! Här kommer receptet: Kokostoppar med apelsin och mörk choklad 🍊 För 15 stycken - 100g smör - 1,5 dl socker - 0,5 dl brun farinsocker - 400g riven kokos - 4 ägg - zest från 1 apelsin Till toppingen - 200g 70% mörk choklad - zest från 1 apelsin 1. Sätt ugnen på 175°C över och undervärme och smält smöret i en kastrull. 2. Rör ihop socker, farinsocker och ägg. 3. Häll i kokos, det smälta smöret och riv i apelsinzest. 4. Rör samman och låt stå i 15 minuter och svälla. 6. Forma koner med händerna och ställ 15 kokostoppar på bakplåtspapper på en plåt. 7. Grädda i mitten/nedre delen av ugnen i ca 15 minuter eller tills topparna är gyllenbruna och doftar ljuvligt. Låt kokostopparna svalna. 8. Smält chokladen i ett vattenbad och doppa sen kokostopparnas nedre del i den smälta chokladen. Riv över apelsinzest innan chokladen stelnat. Ställ ner på bakplåtspapper. Servera! Till detta iskall lemonad med färsk mynta. och klyftor av gyllene korset-blodapelsiner. Så himla gott! Ja ni ser ju. Jag passar på att dricka mycket te med havremjölk nu. Snart är våren här och då vill jag ha annat. Men än så länge njuter jag av januarimyset. Hoppas ni också gör det. Ha en fin helg alla! Foto: Mira Wickman