God morgon! Från en fredag till en annan, nämligen nyårsafton. Mamma ville hänga med Lynn så hon kom förbi efter frukost och lekte superhjältar. Så mysigt att höra lek från vardagsrummet och göra sig i ordning sakta i sovrummet. Nyårsbuketten i form av årets första vallmos och doftjasmin. På björkskrivbordet. Kanske årets bästa auktionsfynd. Kläder åkte på. Balaklava-gänget säger gott nytt år. Vi sa hej då till mamma och gav oss ut i det grå nyårsvädret. Med famnen full av korv, bröd och bandyklubbor. Vi gick till min favoritträdgård. Där var Sigge och Anna med sina kompisar och grillade korv på verandan. Sånt mys. Det var den godaste korv jag ätit tror jag, från Willy Ohlssons i Östermalmshallen. Två som var sugna. När får man bubbel? :) Först lite bandy med julklappsklubborna. På eftermiddagen var vi hemma igen. Kände oss mycket duktiga som gjort saker. Dags för kammad lugg. och så ut igen. Hem till Anna och Kringlan där vi skulle fira nyårskvällen. De har ett helt lekrum för alla barnen och hade dukat och fixat fint med förrätt när vi kom fram. Tex detta lilla goda salladsblad fylld med råbiff och bearnaise med krispig rädisa, mums. Jag var varmrättsansvarig så jag började med maten. Hummer på menyn, det är ju en klassiker. Sen kom Björn, Sandra och Didrik som skulle fira med oss! Kanske Nikitas bästa dag på året? Så mycket hundlek. Får inte nog av hans små kycklinglår. Vid 21 efter att vi gett kidsen Pontus hemtrillade köttbullar och djurformpasta var det dags för oss att äta. Hummerpasta med mynta! Det blev otroligt gott. Jag gjorde en variant på Fredrerik Bille Brahes havskräftspasta som jag älskar och det här måste ni verkligen göra någon gång om ni vill laga något festligt och gott. Alla älskade det. Här kommer receptet:Hummerpasta med mynta4 personer- 600g picipasta (jag köper min på Urban deli, det är denna)- 3 humrar- 550g finkrossade tomater ( jag använder alltid denna för den är så god)- 3 vitlöksklyftor- 2 krukor mynta- 4 dl torrt vitt vin- 1/2 färsk röd chili- 1/2 tsk chiliflakes- Flingsalt och nymalen svartpeppar- Olivolja1. Dela humrarna och plocka ur klor och stjärthalvor. Lägg åt sidan. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten till pasta.2. I en rejäl kastrull, ringla olivolja i botten och fräs sen alla skal tills det börjar dofta gott, ca 4-5 minuter. Lägg i finhackad vitlök, 1 kruka myntakvistar och blad, chili och chiliflakes. Rör runt och fräs i ca 1 minut. Höj värmen och slå över vinet. Låt puttra lite. Slå över de finkrossade tomaterna. Rör runt och sätt på ett lock. Säng värmen och låt puttra samman i 20 minuter.3. Sila av hummerskalen, myntakvistarna och verkligen pressa ur all fond ur skalen. Koka pastan tills den är al dente, det tar en bra stund med picipasta. Vänd i pastan i såsen/fonden tillsammans med hummerstjärtar och klor. Vänd runt och toppa med finhackad mynta, flingsalt och svartpeppar. Klart! Efter maten var det dags för det årliga quizet! De var så duktiga. Var ni några som gjorde det i år? Var det lite för svårt? Vid midnatt klädde vi på oss och gick ner till Strandvägen för att skåla in tolvslaget. Sen hem och sov bort nästan hela dagen. Men det får man ju. Hej då 2021, ser fram emot att se vad vi ska hitta på 2022. 🌟