Nu börjar påsklängtet på ett nästan obeskrivbart sätt! För mig betyder det nämligen också att jag kommer få återse vårt Gotlandshus, om allt går som det ska. Dagarna innan påsk ska jag nämligen jobba där med en produktion och sen stannar vi kvar och är lediga med familjen. Eftersom påsk för mig är lika med vår och ledighet tänker jag att årets påsk kanske behövs lite extra. Inte som en stor fest eller med massa fjädrar och papperskycklingar, men med god mat, klorofylligt ljusgrönt, knastertorrt vin, söta maränger, syrlig citrus, gräddig ost, knapriga grönsaker, doftande blommor, mjuka fårskinn och värmande brasa. Det är ju några veckor kvar och man vet ju aldrig hur något blir, men låt oss försvinna in i påskens drömmiga värld en stund och bara njuta. Jag har samlat lite saker jag tänker extra på inför i år: Blommor är en stor del av påsken tycker jag. En härlig redig påskbukett hellre än påskris om jag får välja. Kanske en som fyller hemmet med god doft? Vita liljor och narcisser vore underbart ihop. Gnissliga franska tulpaner i glasvas och hyacinter inne i badrummet. Fanny Bergenström är superduktig på att göra härliga buketter och den här var fin inspiration inför påsk, man nästan känner doften hit. Påskbuketten vill jag ha i en enkel glasvas eller kanske en glaserad urna. Den här är från The slow hut. Dukningen är enkel och ljus. Små romantiska detaljer men naturnära utan krusiduller som här hos Ellen. Ljusen är viktigt. Honungsfärgade, gula, bivax och handstöpta. För några år sedan åt vi i ladan. Det tror jag inte vi kommer göra i år. Jag vill att det ska vara intimt och mysigt, inte pampigt och festligt. Men de spräckliga äggen från Gangvide farm vill jag gärna fylla köket med. I skålar och rader på ägghållaren och sen ha framme. Kanske hitta något pynt i tyg second hand att hänga på en nyckel eller dörrhandtag. Jag hänger hellre pynt så än i ett ris. Men pyntat får det gärna vara. En liknande krans som denna har jag nu här på spegelskåpet och sitter och njuter bredvid det från mitt skrivbord varje dag. Det känns lika rimligt att börja med påskpynt två veckor innan påsk som att julpynta andra advent. Maten är såklart en stor del av påsken. Jag kommer inte göra någon stor buffé en av dagarna utan vill helst sprida ut njutet och myset över flera. Kanske göra små öppna pajer med ricotta och lök. Dricka torrt riesling, detta som finns på systemet och inte är beställningsvara är riktigt gott. Bild från Matateljén. Jag blev så sugen på att testa Charlie McCormicks maränger vars recept han kallar Nans best meringues. Tänk med lemon curd istället för rabarber! Redan imorgon tänkte jag smygbörja och testbaka en påskig efterrätt med inspiration från Ett Hem. Spröd smördeg med vaniljkräm, blodapelsin och blodapelsinsirap. Återkommer med recept om det blir gott! I klädväg vill jag bara vara mjuk och bekväm. Min linneklänning från Skall, ribbade strumpbyxor i ull och gummistövlar. Kanske kostar jag på mig en sjalett, för känslan skull. :) Jag vill bara avsluta med att visa er den här vintagedrömmen från Chloé. Visst är den vacker? Kanske nästa år, med ett glas bubbel i handen. 💛 Vill ni se mer påskinspiration? Kika på min Pinterestboard Påsk. Och idag släpps stora påskavsnittet med Billgren Wood, så där går det också mycket bra att påskfrossa. Puss!