Annons
Annons

Kålskålar, en minikorgfåtölj och boklådan


 

God morgon! Det är söndag, men vad betyder egentligen det på sommaren? Jo, att imorgon kommer Annaklara, Jon och Greta hit. Det ska bli så kul för mig, och för Lynn att få en bästis att leka med såklart.
Här kommer en drös med fler loppisfynd. Jag hittade den på en tillfällig loppis på en bygdegård typ en kvart härifrån inåt landet. Det är många som vill ha ett inlägg med lista på vilka loppisar man ska gå på, men det är knepigt. Inte för att jag inte vill dela med mig, utan för att de bästa loppisarna är bara en dag. Bästa sättet att lära sig om Gotlandsloppisarna är att kika in på Lokus eller facebookgruppen Loppisguiden Gotland. Där står alla efter datum etc och det är där jag hittar mina som jag går på. De som är lite längre perioder och bra är Stationshuset i Havdhem, Kuriåsa, Fint & Fult, 9liv i Visby och så har vi auktionerna i Tofta på söndagarna såklart.
Jag får också många frågor om jag oroar mig för vägglöss och andra skadedjur. Såklart vill jag inte ha sånt här hemma, men jag chansar ändå och handlar hellre vintage än nytt. Det är helt enkelt en gambling man får ta om man vill loppisfynda. Såklart kikar jag lite lätt på grejerna först, speciellt om det är tyg involverat, men annars så är det bara att köra. Om jag ska vara ärlig så har jag inte duschat sen juni så det säger väl rätt mycket om mina prioriteringar, heheee. Jag har badat och tvättat håret iaf, så nu lämnar vi det! Ok. Dags för loppisfynden, detta fick jag för 200:-↓

Annons

Vad har vi här i en skör liten hög då?

Jo, två mycket användbara spetsförkläden från sekelskiftet.

Hur fin var denna? Vet inte riktigt när jag ska ha dem, kanske inte vid grillen precis, men någon gång kommer de säkert till använding! Jag var ju french maid på studensskivan.

Sånt hantverk.

Lite  mer porslin har väl ingen dött av?

De här kålskålarna kan ju tyckas himla 90-taliga och töntiga, men kika här vad rätt ute jag är!

Den här typen av fynd är allra roligast.

Och ett fint fat från serien Malmö av Rörstrand.

Passar så fint ihop! Något handdrejat vitt och italienskt till detta bara.

En vitmålad pall att ha till köket.

Med rätta färgfläckarna.

En tavla till över soffan-arrangemanget. Nu hänger jag allt i de befintliga skruvhålen bara, innan jag har alla grejer och kan arrangera om.

Tavlan föreställer en karta över Gotland. Eller Gotlandia som det står på den.

Jag älskar hur de porträtterar ön liggandes, och inte alls i relation till Sverige.

En liten minikorgstol till Lynn! Vi har ju en i storformat på andra sidan soffbordet.

Nu kan lillseglarn vara med i sin alldeles egna stol och mysa på kvällen! <3

En metallkorg med böcker i!

Detta ska nämligen bli början på en boklåda här på vårt sommarställe.

De fyra första böckerna blev Jul i Bullerbyn, Nicke nyfiken får en cykel, Här kommer jag, sa teskedsgumman och Näpp! sa Alfons. Fin mix. Här ska det läsas i mysiga soffan framför brasan på regniga kvällar.

Fyra robusta och tunga konsoller som jag tänkte ha till två öppna hyllor i köket. De kommer vara så snygga till Gotlandsstenen vi ska ha där, de grå väggarna och gamla plankorna som öppna hyllor. All renovering får ni se såklart, just nu är vi lite på småpaus dock. Måste sola, bada och hänga med kompisar också ju!

Sist ut är detta eldställ. Nu ska vi bara ha ett fint gnistskydd så lilleman inte stoppar fingrarna i brasan samt att inga gnistor hoppar ut på mattan. Något sånt här skulle ju vara väldigt vackert. Älskar att ha ”uppdrag” på loppisar!

Bra fyndat för 200 pix va? Vad tycker ni var finast? Puss!

(3)
(0)
19 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar