Hej på lilllördagen! Här kommer en lista på småkulturella saker. Senast jag svarade på den här listan såg det ut så här. Nu är det dags igen: Senaste filmen jag blev pepp på:Kul att gå på bio igen! Det var länge sedan. Älskar konceptet dinner and a movie som dejt. Just på bio vill jag gärna se bombastiska Hollywoodfilmer, så Babylon är nog den film jag ser fram emot mest! Brad Pitt 1920-tal, överdådighet och show biz, mmmm.Senaste boken jag läste:Fantastiska D e kroniskt av Caroline Ringskog Ferrada-Noli. Nu läser jag Kvinna sedd bakifrån, tycker om den jättemycket so far. Senaste serien jag sträcksåg:Det går nästan inte att sträckse någonting för mig längre för jag blir så himla trött. Ålderstecken absolut. Men andra säsongen av White lotus längtade jag efter att få se varje kväll och gav mig små örfilar för att hålla mig uppe efter nattning. Den är fem av fem möjliga tycker jag. En helt fantastisk skildring av människors lättja, maktspel och drömmen om att bara bli älskad med fantastiskt skådespeleri. Senaste låten jag lyssnade på repeat:Min guilty pleasure när jag går på stan och behöver pepp är Darin - What's the point. Sjuger absolut med. Älskar originalet också såklart. Ge mig en discotrumma och jag är din för evigt.Senaste föreställningen jag var på:Alltid vara vi på Stadsteatern. Tyckte jättemycket om den! Senaste restaurangen jag besökte:Dejt night på Främmat, som ni ju vet. Sugen på att testa Lennart & Bror fisk som Emely tipsade om. Väldigt bra tid för skaldjur nu. Tre ställen jag vill rekommendera:- Målarateljén på Moderna museet. Vi var här flera gånger under jullovet och det är alltid så himla trevligt och lyxigt. Mamma var helt häpen över vilka papper man får måla på och det finns mängder av färger, penslar, verktyg och annat för barnen, och de vuxna. Lunch på Café Blom eller Blå porten efteråt.- Söderbokhandeln. Stockholms vackraste och kanske bästa lilla bokhandel. Ligger på Götgatan och har ett bra utbud och glöm inte att titta upp i det otroliga taket.- Nu har det inte öppnat än men restaurang Bord på Roslagsgatan i Stockholm är jag supernyfiken på! Jag tror det kan bli hur bra som helst. Det är kocken Joel Aronsson, som tidigare stod i köket på Ett Hem och sen jobbat i Paris, som öppnat eget. Avslutningsvis tre favoritgrejer:- Flavourful origins på Netflix, den bästa serien att titta på innan och under matlagning, men också som en feelgood när helt det behövs. Älskar den!- Idén av en kapselköksgarderob. En vardagsservis, en helgservis. Samma glas, många, samma bestick, många. Servetter att stryka. Några vackra antika detaljer som en rejäl skärbräda, munblåst tårtfat, mässingschampagnekylare etc. Men inte massa udda saker.- Dokumentären om Raf Simons första säsong som chefsdesigner på Christian Dior. Dior and I. Finns på Viaplay. Har ni några aktuella kulturfavoriter att tipsa om? Puss! 📚