Annons
Annons

linsotto.


 

linsotto.
Söndagsmiddagstipset (eller kanske måndagens för nu är det lite sent) blir den här linsotton som jag lagade i torsdags! Den är superenkel, megagod och såklart helt vegetarisk! Det som behövs kommer här. Typ till två personer.

Annons

– Två förpackningar färdigkokta linser från Zeta. Man kan koka egna såklart men det här är snabbversionen och som jag gjorde.
– två tomater
– lite salladsblad
– färsk basilika
– kryddor och vitlök (jag blandade det jag hade, typ spiskummin, chili, salt och peppar)
– olivolja
– god manchego

Först hettar jag upp lite olivolja i en kastrull, steker vitlöken lite snabbt och sköljer sen linserna och häller ner dem också. Sen kryddar jag och rör runt lite försiktigt ibland. Efter en stund hackar jag basilika och tomat och blandar ner och så är det klart! Skojar inte, det tar kanske tre minuter! När linsotton är färdig lägger jag upp den i en djup tallrik på salladsblad och toppar med mycket manchego och färsk basilika! Man kan ringla lite olivolja på toppen också! Klart!

linsotto.


Sunday dinner tip; linsotto! I just heat up boiled lentils with oliv oil, spices  and garlic and shop up some tomatoes and fresh basil and put it on top of lettuse! Last but not least I cover it all with lovely manchego cheese and basil! Done and done!

(1)
(4)
4 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar