Min allra bästa sallad är snodd från kafét Louie Louie på Bondegatan. Eller det är en variant som Pontus och jag skapade efter att ha ätit den där över femtio gånger. Jag lagade den härom dagen och jag tycker att det är den perfekta matiga, nyttiga, enkla men spännande ljumna vegetariska salladen så här på sensommaren. Passar perfekt att göra matlåda av också, om man tar ut krutongerna så de inte blir mjuka. Här kommer receptet iallafall, och denna salladen fick premiära rosa salladsskålen. Tycker allt blir fint i den! Salladen innehåller: - Matvete - Grönsaksbuljong - Vitlök - Gurka - Paprika - Körsbärstomater - Halloumi - Frysta sojabönor - Rödlök - Morot - Surdegsbröd - Ruccola - Persilja - Olivolja - Citron - Salt - Peppar Börja med att koka matvete i vatten, buljong och en krossad vitlöksklyfta. Hur mycket man vill ha av allt får man välja själv. Grilla samtidigt paprika i båtar och halloumi i en grillpanna eller på grillen ute. Dela en surdegsfralla i bitar och stek i en vanlig panna bredvid i lite olivolja. Salta och peppra krutongerna. Hetta upp lite vatten i en kastrull och häll i frysta sojabönor när det kokar. Ta bort kastrullen från plattan och låt dem ligga i de heta vattnet i några minuter. Skölj dem sen med mycket kallt vatten. Lägg ruccola i botten på en stor salladsskål. Häll sen över det varma matvetet. Strö sedan över skivad gurka, delade körsbärstomater, morotsstavar, paprikan, rödlöksbåtar, sojabönorna, halloumiskivorna, krutongerna och hackad persilja. Ringla över rikligt med olivolja, citronsaft, salta och peppra. Klart att äta! Translation: My best semi hot salad recipe!