ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Loppisskörden från i söndags

Loppisfynd

God morgon fina ni! Nu tänkte jag visa min loppisskörd från i söndags. En riktig panghög med grejer om jag får säga det själv. Ibland kommer man hem med saker som kanske inte alla sparks joy men man är så sugen så det får duga ändå men den här gången var det bara föremål jag verkligen tycker om! Och det var fynd! Hela högen kostade totalt 200kr, och då rundar jag inte ens nedåt som jag gör ibland, hehe. Låt oss titta!

Annons

Loppisfynd

En färgsprakande liten hög på gröna bordet.

Loppisfynd

Ni vet ju att mina loppisledord för tillfället är:

Annons

Hotel The Monica
Fransk lanthandel
Barndomens högtider

Loppisfynd

Dessa fynden passar in på alla tre tycker jag.

Loppisfynd

Kan vi också ta en sekund och titta på den här otroliga pionen som jag fick på Christoffers blommor som är stor som mitt huvud! Helt magisk. Nu till fynden!

Loppisfynd

Det första jag såg i en trave med andra brickor är den här mässingsbrickan med scalloperad kant. Jag brukar inte falla för mässing, kikar inte på det för tillfället, men just den här var vackrare än alla andra redan på håll och när jag fick tag på den och kunde titta nära såg jag att det var Lars Holmström och Arvika mässing som jag nyss läst om i ett underbart blogginlägg hos Weronica. Brickorna kostar en del både på auktion och i butik, som här två mindre hos The Apartment. Nästa gång får jag ta och hitta ljuskronan på loppis, det hade varit ett riktigt fynd!

Annons

Loppisfynd

Sånt fint handarbete. Nu står den i fönstret med små pelargoner i kruka och sticklingar i vattenglas på, men jag tänker att det ska få bli födelsedagsfrukostbrickan här i vårt hem. Den man minns att det alltid serverades på på sängen.

Loppisfynd

Nästa fynd känns väldigt hotel The Monica och är en antik karaff glaserad i den vackraste gröna färgen. Tänk er denna med dahlior eller pioner i a la Sean Anthony Prichard.

Loppisfynd

Undertill står det bara Danmark.

Loppisfynd

Annons

Nästa fynd är nästintill oanvända ballerinaskor från Rizzo i det finaste leopardmönstret. Jag såg liknande hos Alina Brane och tänkte att de kommer bli så fina med korta jeans i vår.

Loppisfynd

Fin kvalité och gjorda i Italien.

Loppisfynd

Blev så glad när jag såg dem! Jag tänkte ha dem idag när jag ska hem till Sofia och spela in vår första vlogg (!) för Billgren Wood.

Loppisfynd

En liten pepparkvarn i tung metall som var riktigt skitig.

Annons

Loppisfynd

När jag skruvade isär den såg jag hur den kunde se ut.

Loppisfynd

Jag hittade äntligen en blomsterfakir också!

Loppisfynd

Supertung och gammal med en mindre i mitten som också kan användas.

Loppisfynd

Annons

Den är så vacker och ska få stå framme som dekor när den inte används.

Loppisfynd

Slutligen ett nattlinne som jag fick av Gustav som han fyndat till mig, så gulligt.

Loppisfynd

Vacker spets och rejält hård bomull.

Loppisfynd

Den sov jag i inatt.

Annons

Loppisfynd

Så här blev pepparkvarnen med lite puts! Jag tog bara vanlig rengöringscreme som jag hade hemma.

Loppisfynd

Som ny!

Fina fynd visst? Vilken var er favorit? Puss!

22 kommentarer till “Loppisskörden från i söndags”

 1. Julia skriver: 12 maj 2020 kl 07:59

  Underbara fynd. Min favorit var nog brickan ändå!


 2. Kerstin H skriver: 12 maj 2020 kl 08:29

  Grattis till brickan – jag älskar min som jag fyndat på loppis – just nu på bord med mässingsljusstakar på. Jag har oxå köpt den sjuarmade ljusstaken för 20 kr. Inget är som loppis Elsa. Tyvärr kan jag inte gå så ofta på hötorgsloppis då jag bor långt ifrån MEN har gjort fantastiska fynd där 😄


 3. Kerstin H skriver: 12 maj 2020 kl 08:29

  Grattis till brickan – jag älskar min som jag fyndat på loppis – just nu på bord med mässingsljusstakar på. Jag har oxå köpt den sjuarmade ljusstaken för 20 kr. Inget är som loppis Elsa. Tyvärr kan jag inte gå så ofta på hötorgsloppis då jag bor långt ifrån MEN har gjort fantastiska fynd där 😄


 4. Anna skriver: 12 maj 2020 kl 08:31

  Godmorgon!
  Så fina fynd!! Extra skoj att se en bricka från Lars H i Arvika, jag gjorde en prao-vecka i åttan (på 90-talet:) hos honom i hans verkstad. Så det kan ha varit jag som hamrat din bricka😉


 5. Birgitta skriver: 12 maj 2020 kl 08:33

  Brickan är underbar! Hur använder man en blomsterfakir? Funkar det för alla blommor? Jag har aldrig sett en sådan…..


 6. Eva skriver: 12 maj 2020 kl 08:46

  Älskar brickan och pepparkvarnen <3 Känner att jag vill gå på mer loppis, tack för känslan.


 7. Maria skriver: 12 maj 2020 kl 09:23

  Brickan är ljuvlig. Aldrig hört talas om den där saken med blomsternamn. Du hittar så mycket fint. Ha en mysig vecka.


 8. Weronica - Living by W skriver: 12 maj 2020 kl 09:29

  Jag tycker om hela rasket! Många tvekar att köpa skor secondhand, men det finns verkligen så mycket fint. Någon tå som det klämt på, eller liiiite för små – det finns många i fint skick därute. Dina leoparder skulle jag gärna gå runt i också. Tack för länk – så roligt att du tycker om mitt inlägg. Brickan är ljuvlig!


 9. Cecilie skriver: 12 maj 2020 kl 09:30

  Åååh, så mye fint! Elsker fatet og den grønne kannen! Lengter sånn til loppisene og bruktmarkedet åpner her igjen.


 10. Madeleine skriver: 12 maj 2020 kl 10:27

  Tack för tipset om mässingsbrickan!! Den ska jag hålla utkik efter!


 11. Sandra Bergström skriver: 12 maj 2020 kl 10:34

  Brickan och pepparkvarnen – lägger till på min fyndlista för i år!


 12. Sol skriver: 12 maj 2020 kl 10:48

  Blomsterfakiren! Da kan man laga fantastiske proffa blomsteroppsatser.Och du som elskar at omgi deg med blommor. Skulle gjerne hatt en slik.
  Hva er den laget av? Hur er den tilverkad?
  Smek på kinn med roseblad.


 13. Cecilia Möller skriver: 12 maj 2020 kl 11:00

  Åh så peppad jag blev att gå på loppis nu! Tack för inspirationen!


 14. Pia skriver: 12 maj 2020 kl 12:07

  Pepparkvarnen absolut 😊


 15. Karin M skriver: 12 maj 2020 kl 12:32

  Blomsterfakir! Visste inte att det hette så! Har en rund och en trekantig som jag ärvt av min farmor.
  Hade gärna sett ett inlägg hur du tänker och gör när du använder blomsterfakiren. Jag använder mina ganska sällan.


 16. Ajli skriver: 12 maj 2020 kl 14:15

  Fattar inte att det där är samma kvart, jisses! Min favorit av dina fynd är tveklöst den vackra kannan. Jag är lite svag för kärl i största allmänhet, hehehe…


 17. Jennifer skriver: 12 maj 2020 kl 14:24

  ÄLSKAR KVARNEN! 🙌🏼 Har letat så länge efter en liten kvarn att ha kardemummakärnor i. Älskar att ha det i gröten eller i kaffet och då är det så himla smidigt att ha dom i en kvarn.


 18. Anna skriver: 12 maj 2020 kl 15:02

  Uppvuxen i kulturkretsen i Arvika(mamma var väldigt aktiv i Arvika Konsthantverk och Rackstadmuseet) så såg jag på första bilden att bricka var Lars Holmström, det är något speciellt över hans designer i mässing. Verkligen fynd!! Så kul! (Är bara lliiite Arvika-patriot hehe) 😀


 19. Jennyw skriver: 12 maj 2020 kl 19:23

  Kannan var ju underbar! Och nattlinnet är ju en ljuvlig kreation!


 20. Marita skriver: 13 maj 2020 kl 02:48

  Den söta brickan och kannan
  Nattlinnet var ljuvligt vackert


 21. Annika skriver: 13 maj 2020 kl 05:16

  om du nånsin tröttnar på kannan måste du skicka den till mej. Heelt underbar! du kan ge mej nattlinnet oxå hehe


 22. emma skriver: 15 maj 2020 kl 07:40

  brickan!! grattis till ett sjukt bra fynd!


Dela på:
Laddar