ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Lördag till onsdag: skärgården, nattdopp och lupiner

Sista veckan i stan

Helgen innan sista arbetsveckan var full rulle minst sagt. Lynns kalas, Pontus hade jazzfestival på Södra teatern, jag skulle förbereda för en jobbresa på måndagen och ja, det var allt det vanliga som annars hopar sig i juni också. Men det är lättare att stressa runt när honungsrosen blommar.

Annons

Sista veckan i stan

Flipflops och röd klänning på Lynns 5-årskalas.

Sista veckan i stan

Annons

Känner mig alltid så fin i den här klänningen och får jämt massa frågor. Den är ett år gammal från Zara.

Sista veckan i stan

På väg hemåt över Fåfängan såg det ut så här efter studentfirandet. Vad i? Är det alltid så här eller är det extra skräpigt i år?

Sista veckan i stan

Jag fick den här bilden skickad till mig från pappa. Måste vara typ 20 år här?

Sista veckan i stan

Annons

På söndagen var det stora fixardagen. På min to do stod det bland annat att handla de här goda sakerna.

Sista veckan i stan

Till tidig lunch, yoghurt, granola, jordgubbar, honung, citron zest och mynta. Mm.

Sista veckan i stan

Efter att allt var förberett och fixat gick Pontus till Södra teatern och mamma hämtade upp oss med bilen så åkte hon, Lynn, Nikita och jag till hennes land över dagen. Det har nog aldrig hänt att vi varit där bara vi. Så himla mysigt var det iallafall, med egentiden tillsammans.

Sista veckan i stan

Annons

Bara sköna kläder nu i värmen.

Sista veckan i stan

”Vår” sjö.

Sista veckan i stan

Vi gjorde verkligen ingenting, läste Kalle Anka, Tintin och åt äpple. Vad svårt det är att läsa Tintin högt för barn förresten. Kräver verkligen att man tar fram skådistalangen och ger alla karaktärerna tydliga egna röster.

Sista veckan i stan

Annons

Mys.

Sista veckan i stan

Jag svängde ihop en enkel lunch till oss med färskpotatis, varmrökt lax, skirat smör, gurka, pepparrot, gräslök och dill.

Sista veckan i stan

Måndag morgon. Sista krafterna sista veckan nu allesammans! Lynn skulle äntligen få gå på förskolan igen efter 16 dagar hemma. Skönt för alla inblandade.

Sista veckan i stan

Annons

Vad morgonpigga alla är hemma hos oss! Till allas försvar var klockan 06, jag skulle nämligen med en färja.

Sista veckan i stan

Hit hem till Marie-Louise Sjögrens sommarhus i skärgården! Mira, Sofia och jag jobbar med ett roligt projekt tillsammans och att få vara här två dagar med dom och Marie-Louise är kanske det drömmigaste jag kan tänka mig. Kreativt, vackert och roligt!

Sista veckan i stan

Det finaste köket jag någonsin varit i eller ens sett på bild.

Sista veckan i stan

Annons

I det här fina rummet sov jag. Vi jobbade hela dagen.

Sista veckan i stan

och istället för middag på kvällen åt vi ost och chark. Sommartecken om något!

Sista veckan i stan

På kvällen bastade vi och badade vi! Jag längtar efter att få visa er mer från huset men håller lite på det så får ni gå in och kika under höjdpunkter på min Instagram så länge om ni vill.

Sista veckan i stan

Annons

På onsdagsmorgonen vaknade vi till en strålande sol.

Sista veckan i stan

Vi jobbade några timmar till och sen var det dags att åka hem, tyvärr. Fast jag hade längtat efter killarna såklart. Hur fint med ormbunkar i glasvas förresten? Kommer kopiera rakt av i sommar.

Sista veckan i stan

Jag kom hem lagom till middagstid och svängde ihop världens enklaste godaste mat som jag är besatt av just nu. Rimmad lax, kokt färskpotatis som jag krossar lätt med en gaffel och ringlar skirat smör över, dill och en krispig sallad. Detta kommer jag äta hela sommaren.

Sista veckan i stan

Annons

Det blev kväll, solen gick ner över mina dikesplockade lupiner jag tagit när vi åkte hem från mammas land och är inte det den vackraste invasiva art vi har? Iallafall om man jämför med parkslide. Puss!

7 kommentarer till “Lördag till onsdag: skärgården, nattdopp och lupiner”

 1. PsykiskOhälsaBlogg skriver: 21 juni 2021 kl 19:05

  Så fina bilder du har, och jag älskar mat-bilderna. Själv är jag lakto-ovo-vegetarian men antar att det på något sätt ska kunnas göra en liknande rätt som de du delat med dig om 🙂

  Hoppas att du får en fortsatt fin vecka!


 2. Johanna skriver: 22 juni 2021 kl 00:32

  När kommer receptet på kakan du visade förra veckan? Lovade att baka den till midsommar o måste förbereda mej mentalt…


  1. Elsa Billgren skriver: 22 juni 2021 kl 07:07

   Den kommer imorgon bitti! 💞


 3. Kicki skriver: 22 juni 2021 kl 13:58

  Älskar lupiner!


 4. Linn skriver: 22 juni 2021 kl 17:18

  Varför har både du och Sofia så många lyktor i grupp? Var kommer den stilen ifrån – känns som ni har mycket samma influenser?


  1. Elsa Billgren skriver: 22 juni 2021 kl 18:04

   Jag köpte mina lyktor efter ett besök på Ett Hem! Så det är nog urinfluensen 🤗


   1. Linn skriver: 23 juni 2021 kl 00:47

    Just det, tror du skrivit det någon gång.. det är väldigt fint i alla fall, men har inte sett det så mycket hos andra. Tycker du har så bra smak. 🙂


Dela på:
Laddar